be friend of mine..

Monday, April 2, 2012

tips KURUS TANPA PERLU TAHAN LAPAR.

Salam readers yg di sayangi semua..
alhamdulillah.. saya akhirnya berpeluang mengupdate belog kesayangan saya ni..

sibuk yg amat luar biasa.. saya cuma ada masa untuk berehat sejam tengah hari, 1 jam petang dan malam untuk tidur..

yang paling best, berat badan saya turun, saiz badan saya mengecil, dan seluar jeans saya memang kompem kena tukar baru sebab dah terlondeh. saya tak ada masa nak bersenam, dan rutin harian saya memerlukan saya makan, untuk tenaga..

saya minum SLIM DIET 2, sebelum makan... saya makan sampai kenyang. saya tak pernah terseksa menahan lapar, tak pernah stress tengok makanan..

minum SLIM DIET 2, biasanya akan turun di perut dahulu..


best kan SLIM DIET 2...


BANYAK LAGI BUKTI KEJAYAAN INSAN2 YG BERJAYA MENGECILKAN BADAN DGN SLIM DIET 2 NI...

add sy di facebook Dr Zatil

call/sms 019-9920617

saya dah lengkapkan juga di website saya.. sila KLIK SINI

PROMOSI FREE MEMBERSHIP SEKARANG! JOM CEPAT, INILAH PELUANG NAK DAPATKAN SLIM DIET 2 DENGAN HARGA YG LEBIH MURAH !

Tuesday, February 14, 2012

ajar anak2 berbudi bahasa...

assalamualaikum wbt..

hari ni saya tak keluar ke mana2. alhamdulillah hasil kerja keras saya dan tim kakitangan klinik yang lain, saya dapat habiskan sebuah program awal 3 minggu dari tarikh jangkaan. jadi, this week, saya bagi staff saya semua berehat dulu.

iyelah, setiap hari, kuar awal pagi, balik melebihi waktu rehat, dengan muka comot, rambut kusut masai, sampai tertidur dalam kenderaan jabatan time on the way balik.. hihihi... letih sangat sangat sangat...

okiess, bila tak keluar ke mana2, bukan bermakna saya melepak kat klinik. hari ni, saya sibuk sket prepare untuk mesyuarat negeri bagi program CPG. saya penyelaras untuk daerah ni. bila dah ade kat klinik, ada jela kes kecemasan yang datang.

heran jugak, kalu saya tak de kat klinik, tak de pulak orang nek accident.. ni la dikatakan malang tak berbau..

jadi, suatu petang, saya dapat 1 kes , budah jatuh basikal, tersungkur atas baru. bibir atas dia koyak sedalam 2cm, panjang 5 cm, lebar 1 cm. pulak tu pecah bukan belah 2, tapi belah 3.

dan menghampiri tissue penting untuk menentukan pergerakan bibir.

boleh imagine dangan darah yang agak laju mengalir, dengan budak yang meronta2 ketakutan. saya kena pantas.

budak2 ni kuat eh. mak dia sendiri tak larat pegang dia. jadi saya ambil keputusan untuk bungkus dia , supaya tak meronta2. (sebenarnya skeeet je lagi kalau tak berjaya jugak, nak bagi ubat penenang) . even dibungkus, dia masih kuat meronta. mulut tak berhenti menjerit dan bercakap.

yang ini cool aje.. good boy . source from google

seorang staff sy peluk dia dari belakang, seorang lagi pegang kaki, seorang lagi pegang kepala, seorang lagi tolong bercakap dengan budak tu, sambil tolong saya, dan seorang lagi khas untuk tolong saya. ramai betul kali ni staff terlibat.

nak jahit, susah, saya risau sebab dia asyik nak meludah , tak stop bercakap. dan paling mengesankan, BUDAK SEUMUR 6 TAHUN tu.. asik kata say dan staff "bodoh! bodoh! bodoh!".

yes, kita tau, sebab dia takut. tapi apa kewajaran seorang budak kecik cakap macam tu? adakah macam tu dia di didik di rumah dan sekolah? adakah dia belajar dari orang sekeliling dia? kenapa kita SEBAGAI ORANG YANG LEBIH DEWASA, IBU BAPA, SAUDARA MARA, GURU, tak pantau dan didik dia betul2? kalau didik, maknanya, kita masih tak cukup kaw2 mendidik.

saya pon tak nak lah bergaduk dengan budak 6 tahun. saya inject bius cepat2, jahit cepat2.. memang hasil tak berapa cantik. tapi cantik tak cantik dekat 2jam jugak baru siap. lamo nye.

saya teringat ketika saya jadi doktor gigi siswazah pelatih (fydo) masa saya kerja di Hospital, saya ada membantu seorang doktor senior, merawat seorang budak lelaki. kes nya saya dah lupa sebab dah lama. tapi saya masih ingat dia kata saya dan doktor senior tu "ba*i". itu budak kecik lagi tu.

terkejut jugak saya mula2. tapi tengok Dr senior tu rilek aje.. jadi sekarang saya pon terbiasa la.. oye, budak tu kena tempeleng dengan mak dia time tu juga sebab cakap macam tu.. ambik berganda sakit.

source from google

jadi, kesimpulannya, saya belajar bahawa ANAK2 KECIK PERLU DIDIDIK, BUKAN HANYA DALAM PELAJARAN, TAPI DARI SEGI SIKAP, TUTUR KATA, SAHSIAH DIRI. saya rasa, saya time kecik pon tak de cakap macam tu.

tak perlu makan waktu yang panjang setiap hari untuk didik mereka, cukup mendidik melalui teladan...

macam mana nak mendidik mereka, tu bergantung pada orang yang mengasuh mereka. mereka ini lahir ibarat kain yang putih bersih, kitalah yang mencorakkannya. sekian...

Sunday, February 12, 2012

jom cantik dan sihat!




kes 1: cik ni turun berat badan dengan selamat, sihat


kes 2: now, makin kurus la..

kes3: blackhead dan white head kat hidung Dr ni dah hilang.


jeragat kat muka akak ni pon pudar

Iakak ni dah kurus... wuaaaa


best kan?

sebenarnya mereka ni semua menggunakan SLIM DIET2 untuk membantu menurunkan berat badan.

dan BIO-REJUV SKIN CARE untuk kecantikan kulit.

jeles kan? kenapa diorang boleh, kita tak boleh. lagipon, produk ni antara paling murah kat pasaran.

nak tau lebih lanjut pasal produk2 ni, jom visit www.slimdiet2.com.my.

Wednesday, February 8, 2012

"CUSTOMER ALWAYS RIGHT?"

Assalamualaikum..


malam ni, saya nak share tentang cerita di sebuah klinik pergigian swasta.

dah nak tutup klinik, datang 3 orang perempuan dan 2 orang budak, yang dari awal saya dah dengar bising2 kat luar macam ape ntah..

bila sampai turn diorang, yang nak cabut gigi tu hanyalah seorang budak perempuan berumur 4 tahun, yang badannya sangat kecil, kurus, penakut, cengeng. dia sakit gigi sejak 4 hari yang lalu.

bila saya check, memang ada sebatang gigi geraham susu, yang berlubang, dalam, dan agak bengkak gusi di sekelilingnya. dalam 3 orang perempuan tu, ada ibu budak ni. mak dia request nak cabut la..

so what can i say? saya cakap, gigi masih sakit, gusi bengkak, agak demam, budak nampak tak sehat, dan baru umur 4 tahun, saya saran, makan ubat dulu, untuk redakan kesakitan.

tapi, tetiba, antara 2 orang baki perempuan tadi, menyampuk, "cabut jela". "kan dia sakit tu".

saya bagitau la sebab2 tak boleh cabut. tau dia jawab apa? " dr kat klinik lain kata cabut". saya cakap la" so kenapa dia tak cabut?" ntah bila ntah dia jumpa Dr klinik lain tu.

sy juga pesankat mak budak ni, supaya budak ni, gosok gigi elok2. pempuan yang tu pulak cakap, mak dia keje, ayah dia takde, tak leh gosok!

WAH... INI GAYA PERCAKAPAN ORANG TAK CERDIK NI...

saya cakapla, maknanya, budak ni duk sorang2, tak de orang jaga?

pempuan tak cerdik tu cakap, mak dia kerja, ni pon majikan mak dia yang anta..

owhhh nak bagitau AWAK TU MAJIKAN LA...

ni, nak cakap, ADE AKU HERAN? awak tu majikan patient saya, bukan majikan saya.

rasa hebat SEBAB JADI MAJIKAN? atau rasa hebat SEBAB DATANG KLINIK SWASTA?

tak yah perasan hebat la kalu takat datang klinik swasta. bukan mahal pon klinik ni pyn caj. mat bangla pon selalu datang wat treatment what!

oye, pempuan tu ngan pempuan yang diam je dari tadi... duk bergerombol depan pintu bilik rawatan.. see, betapa tak educated nya.. so poor you...

saya suh staff halau pempuan tu dari bilik rawatan. tinggal mak dia ngan budak tu je kat dalam. itu baru betul.

DAH KENA HALAU, KAT LUAR, KONON NYE NAK CAKAP PEMILIK KLINIK TU LAGI BAGUS LA...

nama pon pemilik, mesti wat baik. sorry ye, tak de bezanya. kalau Dr Owner tu ada ijazah, saya pon ade ijazah. Dr Owner tu terlatih, saya pon terlatih.

CUSTOMER ALWAYS RIGHT TAK RELEVAN FOR ME. KALAU U RIGHT SANGAT, KENAPA DATANG JUMPA SAYA? PEGI LA BUAT SENDIRI KALAU RASA LAGI BIJAK DARI DR.

sempat lagi saya sound MENGGANGGU JE!.

source from google

AND... SEBENARNYA.. DR OWNER SENDIRI PON ADE MARK, YANG PATIENT NI DAN PENGIKUT2NYE TU MEMANG "NAN HADO, EKSEN JE LEBIH".

Saturday, February 4, 2012

mengHILANGkan PARUT SEMUDAH A dan B

SALAM! hye. ape kabar semua?

seronok eh esok cuti.. sempena sambutan Maulidur Rasul.

petang tadi saya wat cubaan nak hilangkan parut kat tangan. guna Mask dari Bio-Rejuv Skin Care. sebab saya dah janji juga dengan member, nak buktikan.

lagipon, memang saya tak risau. sebab pe , Bio-Rejuv ni:
  • 100% selamat. dari bahan semulajadi.
  • tak de bahan kimia. bahan pengelupas pon tak de. bahkan, kalau termakan pon, kompem selamat.
  • dibuat dari Alpha Lipid. susu colostrum yang berjaya menyembuhkan banyak penyakit... leh google hihihi...
  • 75% terdiri dari bahan aktif. maksudnya camni, sesuatu produk tu, ada bahan aktif, dan bahan pembawa. bahan aktif ni yang buat sesuatu produk tu berkesa. dalam Bio-Rejuv ni banyak bahan aktif. tak kedekut.
  • cepat bertindak, sebab ade fosfolipid. oleh sebab sel badan kita juga majoriti dibuat dari fosfolipid, jadi Bio-Rejuv ni cepat meresap dan cepat membari kesan.
  • ade sijil halal dan diluluskan oleh KKM
  • di insuranskan rm30juta. maknanya, sangat berani. kalau jadi pape, akan dibalas ganti rugi. semestinya berani kerana produk ni bagus kan... hihihi
ni la hasill eksperimen saya..



sepanjang saya wat eksperimen, saya tak rasa sakit pon, panas pon tak. rileks je...

kenapa saya kata semudah A dan B? sebab cuma letak mask selama 20 minit, dan bilas! sudah.

mesti korang nak tuk hilangkan parut2 jerawat, jeragat, macam2 la yang bermasalah tu. sila sms/call je sy 019-9920617 Dr Zatil.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA