be friend of mine..

Sunday, August 29, 2010

aku shopping versi: wahh panasnye!!

salam~hiks
today sy amek leave tau..sbb pe? hari nak setel semua2 la...bnyk tol nk setel..sampai sakit kaki ni..
mula2 bgn pagi..pegi bank..bayar loan kete , my greyie tu and bayar duit kad credit..oleh krn ade sedikit ketidak fahaman ttg pembayaran kad crdt, maka sy pon bertanya la pd kakak yg duk counter tu..opfff dia x terer la bab tu..tp sy x marah coz dia sanggup usaha p tny pegawai dia..but malangnye pegawai dia pon termangu2..aiii xleh jadi ni..sy nak tau cpt2 coz nak letak brape nak bayar ni...so sbb dorang slow sgt..sy pon kol la puan eza..pegawai bank tu yg sy rapat..dia la yg tolong sy wat kad crdt ni..off sgt cepat dia jawab..
tapi..yang menjadi sy fanasnye..adalah pak guard nye..haiseh x sudah2 duk cuit sy...supaya jgn cakap dlm tepon..offff sy tau la xleh..tp sy bukan kol penyangak ke, perompak ke nak bgtau susana dlm bank ni..sy kol pegawai dia la..akak kaunter ni pon tau...sy teruskan bercakap coz kak eza ni sgt pot pet..cepat2 sy stopkan panggilan..abes je sy cakap kat phone, mamat tu cuit lg sy, kunun nak warning la..aiyoo malang la bg dia hari ni..dia salah warning org..
dgn muka bengang nye sy pon kata la...sy kol pegawai bank ni..sbb sy tny semua org x tau jawab..awak nk suh sy bertelepon kat luar ke? kan sy tgh dpn kaunter ni?caman sy nak kuar..ngan duit ribu2 ni????pak guard tu mcm dah muka terkedu dah..kene buli balik haha..dia pon blah..timbul jg perasaan bersalah dlm hati i...yela..dia just jalankan tugas...
tapi kan..setelah selesai..sy pegi mintak maaf kat pak guard tu balik...sy say sori ye...sy terpaksa td..seb bek dia angguk ok...yelah bulan pose ni...xleh la buat org sakit ati and marah ngan kita kan..
abes g bank..sy g giant...beli barang2 sket....
di sinilah lokasi panas kedua terjadi...haha...alkisahnye...sy ni beli2 la barang..and sy g kat cashier nak bayo..dah la panjaaaang sgt q nye...tapi kugagahkan jua diri ni nak q..sampaila my turn..cittt ceettt ciiitt ceett teett pompuan cashier tu scan sy pny barang2..sampai la ade satu barang, iaitu baby wipes..dia leh cakap..ni bar code xde lah..sy kata humm ..ok? then dia kata boleh tlg pegi amek yg len x? sy: haaa??? jauh tuuuuuu... cashier: panggil supervisor pon xde ni..nak sgt ke mende ni? eh eh blh lak dia tny sy mcm tu sy kata la...yela..sy nak la..pastu yg wat sy tak faham aka ade ke dia tny soklan bodoh...dia tny nak wat cane ek?? eh eh...kalu aku tau xde nye job cashier..dah keje ko, ko ptt tau la pe nak wat..kan kan?
so malas nak panjang citer..sy kata ok la sy g amek..
pastu korang tau pe minah binawe tu kata? dia kata " boleh bayar yg ni dl x? yg baby wipes ni bayar nt la" wahh!!! dia mencurah minyak ke dalam bara api lah!!
arghh!! sy trus rasa panas hati..sy cakap dkt dia..apa kau kata? nak suh aku beratur2 panjang2 nak bayar mende ni? blh pikir betol2 x sebelom cakap?!
minah tu wat muka seposen..makcik2 belakang dah melopong tgk aksi gue marah binawe tu..huh muka toya tul dia..sbb x cerdik mcm tu wajarla dia jadik cashier..tetapi dgn kecerdikan dia yg sgt sedikit tu, dia sgt x layak jadik cashier...ohh geramnye..!!
panas2 dah la cuaca panas ya ampun..
lepas tu dalam cuaca panas gile, sy g beli kek 2 tingkat tuk raye nt...jemput dtg open house sy nt raye pertama ye..susah2 sy beli kek tu..kalu xdok org nak makan..makin panas la hati sy haha...
okeh moral: i know sy ni hot temper..but sy baek tau..haha..cuma sy tgh survey class anger mx..semoga pasni sy akan jadi penyabar n tak marah org sesuka hati sy lagi..aminn~~~

2 comments:

  1. warghhhhhhhhhhhhhh!yang first tu i takdela rasa sengal sangat. dan terbit gakla rasa sian kat pacik tu lepas u marah..kan?

    tapi yang minah binawe tu, kalau i jadik u.. masa dia tanya 'nak wat cane?', i cakap je 'entah. kenapa? takkan nak suruh saya amik? yang keja sini kot kena amik?'

    alaaaa, zatiel. customer is always right. :')

    ReplyDelete
  2. hahaha..tol tu..tu seb bek kesabaran ok td..kira hari ni mmg i baek sket la...kalu x, ntah ape jadik...masalhnye dorang tak reti or aka x faham ape tu customer is always rite...dorang tau otak senget dorang je huff

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA