be friend of mine..

Tuesday, August 31, 2010

kisah pakcik yg terlampau

salam..
haha wat tajuk gempak ye cik zatiel...
owh sj je ingat reporter hiburan jeke leh wat tajuk gempak ni?
okeh okeh...
kesah nye mcm ni la..
baru jek berlaku...dan for me, at the other side...menajdikan sy lebih close dgn my patient..close?? owww jgn pikir yg len mcm ye..walaupon blog ni di post kan pada waktu malam, sy masih sehat dr unsur2 negatif..
adelah tadi...waktu sy locum di sebuah klinik di kuala terengganu..
saya dpt seorang pakcik patient..bila nama dia dipanggil, dia trus masuk..
dan berdiri tegak di depan sy..
ala2 nak nyanyi lagi negaraku..
hiks...sy ckp la..pakcik, sila duduk la..
tiba2 dia kata...pakcik sakit gigi ni..
iye pakcik..sy tau..pakcik dudukla sy nak check..
aiseh pakcik ni nak diri juga..ha gasaklah kau...
pakcik sakit gigi mana? bila sakit?
tiba2 dia cakap..tapi pakcik takut...pakcik ada sakit sendi..ni ha ubat pakcik..
korang tau ape...pakcik tu bukak bag pack dia...n mengeluarkan semua ubat dia bg kat i...
dahla tu..setiap ubat dia kuarkan...dia sebut untuk apa..
yg ni tuk tu..yg ni tuk ni...yg ni pulak tuk yg ini...ni pakcik makan blablabla..potpet potpet..
sy pon penat dgr..n penat baca nama ubat dia...depan sy dah segunung ubat..
sy cakapla...shian pakcik makan semua ni..
pastu tau pe dia jawab..
eh doc ni...pakcik bukan telan semua ni skali gus...satu2 la...
huff pakcik..nak gurau pon xleh..siyes tol..sy agakla, dia ni bekas tentera..xpon pelatih plkn..tu semacam jek..
sy cakapla..k lah pakcik simpan la..sy dah baca dah semua ni...pakkkcikk dud... lom abes cakap agi..
bedebok pakcik ni longgok semua buku2 yg katan sakit sendi dia ni atas meja..
doc, nilah komen dr doc2 yg rawat sakit sendi pakcik..doc bacalah..ni nama doc tu pon ade ni..kalu doc nak buku temujanji hospital, pakcik bawak jg ni..nak?
ufff pakcik ni...ape kes aku nak baca karangan doc2 ni semua...agak2 sampai kul 2pagi pon lom abes..
buku apoiment?lagila...tak ke betol xde kije nye aku nak baca buku apoimen dia? ingat apa? kaunter pendaftaran ke?hikhik..
okelah pakcik..sila lah duduk..nak tgk giginye..
seb bek last dia duduk gak..
pastu gigi dia kan swelling sgt..ade pus lagi..nanah....sy cakapla...pakcik..kene cabut dh ni..but before tu makan ubat dl eh..nt bius tak jalan..
pakcik tu pon degil..dia cakap tak pe...pakcik tak kesah...sakit ke tak..doc cabut je. pakcik sanggup..
org tua ni...dia tak tau azabnye cabut gg tak pakai bius..gasak la..
okehla pakcik...pakcik nak sgt , sy bg testing la...tp sakit jgn marah e?
ok doc..
ok..before cabut ni, nak tanya..pakcik dah makan lom obat2 pakcik yg segunung tu?
dah doc...pukul 5..
lima ptg td ke?
eh takla..doc ni..batal la pose pakcik..pakcik mkn kol 5 pagi semalam la..
lah..nape pakcik tak makan pas buka tadi?
pakcik tau pakcik tak makan lagi..tapi pas cabut ni pakcik makan la..
eh mana leh pakcik...makan la dulu ubat2 tu..nape pakcik tak nak makan?
sebab pakcik dah simpan la doc...
aku terkesima...????? sungguhla pakcik ni..menguji kesabaranku..
layan~~~
moral: dia degil gigi dia sakit...haha..dia tak jadi cabut..len kali...ubat tu jgn makan..wat jadik tangkal jek..lagi berkesan dan mujarab

2 comments:

  1. gila penyabar u ye zatiel?
    hahahaha..
    i yang baca pun tak dapat imagine kalau i yang kena hadap pacik tuh.
    huhuuuuu..
    songeh mengalahkan budak dua taon.

    ReplyDelete
  2. haha..
    kalu yg funny mcm ni..i leh layan agi..aklu yg sgt mengada n poyo, mmg i pon jadik jahat haha..kalu budak2 lagi i suke layan..

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA