be friend of mine..

Tuesday, September 14, 2010

7 cara agar suami terus setia

salam...
eh mula2 nak buat jadi info..
tapi takut karang orang kata dah meroyan pulak, gila talak la, angin kus kus la..
yelah, sejak bila dentist belajar jadi pakar perunding keluarga?
eh boleh ape..
apa saja kerja kita, kalu kita suka membaca, perkara di luar bidang pon kita tau, tau?
macam kes ni, saya baca dari sebuah majalah yang glemer la jugak kat malaysia ni hiks.

oke! terus kepada isi2 nye mamandangkan muka sorang2 dah saspen. takut mak~~

yang pertama ! WAJAH MESTILAH MENARIK~ perlu korang ingat, menarik tak semestinya chantek! eh banyak pulak tanda seru, macam nak gaduh la pulak kan? hiks..back to topic ( berapa banyak back da..) yelah, dulu, laki korang jatuh chenta ngan korang, apa korang ingat, dia tengok tempurung lutut korang ke? mestilah tengok muka. cuba hengat, caman muka korang dulu? ada macam sekarang? atau dulu licin, sekarang dah macam baju tak seterika? atau dulu korang macam erra fazira, sekarang macam bini norbit ( sekadar menyebut beberapa nama )yang gemok tu? kalau ketara sangat perubahan tu, cubalah kasi chun sikit. at least, tukar design rambut ke..tak delah macam tu je dari tahun 1996 sampai 2010 ni.oke?

next, PAKAIAN MESTI KEMAS~ haisy kadang2 tak faham la aku dengan kaumku sendiri ni..pakaian tu kalu nak pegi keluar rumah, mak aih..bersinar2, berjuntai2, berkelip2, dahsyat wakcakaplu. tapi kalau duduk rumah, berkemban aje , pakai kain pelikat laki dia pulak tu! ish2..kalu rasa rajin sikit, pakai t shirt ngan kain batik..bukan nak kata, saya rimas pakai macam tu..tengok orang pakai macam tu pon rimas. macam nak terlondeh je rasa.hiks. saya tak suruh korang pakai baju bling2 sarat ngan batu2an yang berat tu. boleh cuba baby T ke? ngan suar 3 suku? oke apa?

berikutnya, MASAKAN YANG ENAK! hiks ni bukan laki je sayang, anak2 pon sayang..enak, bervariasi, berkhasiat..kan bagos kan? kalau rasa tak de kederat nak keluar rumah, korang pergi je google ke, you tube ke tengok cara masakan yang best2. tak payah la suruh laki korang makan kat luar. bukan bersih pon, silap2, korang pon dapat makan best pasal laki korang nikah ngan tukang masak tu haha.opss

seterusnya, PERBAIKI DIRI. ni malas nak komen. diri ni pon bukan baek sangat. tapi, kalu laki tak suka, tok sah la buat. buang karan, buang tenaga, laki pon jemu. tanya laki korang, apa dia tak suka sangat ngan korang ni? cana nak baiki?

setelah itu, PANDAI BERKOMUNIKASI. hem..ni bukan nak bangga diri. tapi dah jadik cam bangga lak (sambil kembang idung) , cik abang saya ni, berhenti smoking gara2 komukasi ato cuci otak yang telah saya berikah 2 tahon yang lalu. macam mana? kenali laki anda. dia ni suka slow talk ke hard talk? ( bread talk tidak termasuk di dalam senarai ini). cakap tak perlu baik2, i mean,tak de lah terlampau sopan santun or lemah lembap ( laki meluat tau!) , just be his fren. talk like his fren. tapi jangan ah korang panggil dia, hoi bro, aku rasa ko ni tak payah smoking ar.pasal umah kita ni dah bau asap ah bro! .ces gile korang?

selain itu, KOMITMEN UMAH TANGGA TIDAK BERBELAH BAGI~ hoff i think lebih kepada persiapan mental sebelom kahwen. iye? pikir betol2, mampu tak? boleh bahagi masa tak? nanti kalu kawen, laki aku terbiar macam laki tak ada bini tak? kalau ok, jalankan tugas anda. jangan sia2kan amanah yang Allah beri pada kita. jangan pulak, sebelom kawen, dia makan kat kedai , after kawen, makan megi je kat rumah, pasal dah la bini tak masak, dia kebas pulak duit laki dia..jangan buat begitu!!!

last, ehem KEPUASAN SEKS DIPENUHI..susah ke?dia mintak bagi je lah! tu pon nak gado2 ( gaduh ye bukan makanan gado2 tu, takde nye orang nak toottt tu sambil makan gado2 ).. cuba fikir2kan..lelaki ni, hormon testosteronnya tinggi, so kerja dia nak mintak mende tu aje..lagi satu, dia punya mende alah testis tu asek nak produce anak berudu jek, nanti jadik full house, sendiri mau ingat lah!!

moral : saya ni belom kawen haha..tapi saya pandai ye bab bab ni..

6 comments:

  1. wah.. kalau macam ni ilmu dan persediaan untuk kahwin memang dah penuh didada la ni :p

    ReplyDelete
  2. tak delah penuh di dada haha..ni pon tengah blajar agi ni

    ReplyDelete
  3. wahh terer betul ni Dr. Zatiel dah mcm pakar perunding keluarga pulak. Serba boleh. belum kawen rupanya.. Tapi nampak gaya kalau dah kawen nanti mesti suami sayang banyak2 nih :)

    ReplyDelete
  4. haha..ciknuyu: saya tak nak kawen agi..nak rileks dulu..macam tak sempat nak prepare.len lah kalu orang nak tolong uruskan. tapi lagi best uruskan sendiri kan? cik abang saya selalu komplen saya garang ekceli haha.tapi dia dah biasa.

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA