be friend of mine..

Sunday, September 5, 2010

berbuka puasa bersama family di TER

salam hallu~~
hureyy..semalam buka puasa sama2 semua satu family..
dekat TER aka Terengganu Equestrian Resort..
nice view..
semua imagine la..kalu ranch di tepi pantai...owww sungguh cantik..
masa datang tu, ada seekor kuda..botak ...hehe..
sungguh tough...
mula-mula memamg banyak choice mana nak buat grand berbuka puasa ni..setelah short list, dapatla hotel grand continental, felda residence, primula aka park royal and TEr ni..
ayah call la..setelah mengkaji menu yang disediakan, semua memilih TER..
lagi pun tak pernah pergi kat sini..
try sekali lah.


we all dah sampai...

ni haa menunye...

meja incik ismail..ayah kita orang le..

ini jelah view yang dapat di letak kat sini..kalau nak tgk lain2, boleh pergi kat my facebook..kalau nak la..mana la tau ada yang suka sukan polo kan...tapi, kalau nak pergi ajak saya sekali lah..hehe
dan...dum..meriam berbunyi..buka puasa time!! makan makan makan..
ada lamb grill, ada steamboat, nasi minyak, nasi kerabu, bubur lambuk yang super duper sedap, macam macam lauk dan kuih muih..
dan ada air pisang yang istimewa...
i bagi 4 stars tuk foods kat TER ni..
sedap..
sampai menjilat jari..
dan sangat menjaga kualiti..
dan terhad..
ada 8 family besar je yang diterima tuk buffet ni..selain open untuk buffet yang couple or yang datang seorang dua je..
sangat privacy..
nice view..
i recommend tuk datang sini


okay lah..kalau korang nak tau atau minat nak buka puasa kat sini...dinner pon boleh.. sila lah post kat sini yek..
tempat ni sebelah je ngan masjid terapung terengganu...
after berbuka, terus boleh pergi terawih..
kalau nak sembahyang maghrib dulu kat sini pon boleh..musollanya sangat selesa..after maghrib boleh sambung makan lagi..
hehe..
ok bubbye muach
moral: berbuka berpada-pada..setahun sekali je kan..apa salahnya..masa nilah nak spend time and enjoy dengan family~~

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA