be friend of mine..

Friday, September 24, 2010

bila patient lebih pandai dari doktor..ikuti kisah sedih ini

salam..
whoa chop chop..
bukan saya kata patient bodoh ye..
karang tak pasal2 aku kena hentam kromo pulak..
kalu kat Indon, dah lama belog aku kena baling n*j*s gamaknye haha../
sikit2 baling ..sikit2 baling.
cubalah sikit2 bang kepala korang kat tembok tu, kasi betol semua urat2 ngan sendi yang memang dah terlampau bengong untuk diterima akal manusia normal..

huff melalut..tidak baik!

okeh.kisah pertama.tak salah, last week.
pakcik A nak cabut gigi.
dengan comelnya saya check gigi dia..hulamak! bapak besau dia punya bengkak gusi! merah lagik. bila ketuk, eh kaki dia pulak yang terangkat 90 degree . whoa.. saya pun suruh dia balik makan ubat dulu.dah abes datang cabut..heisy terus marah pulak orang ni.
apa ni doktor, penat saya tunggu.cabut jelah!
saya dah biasa dah perangai patient macam ni..
tak boleh!
saya dah malas nak buat muka nice okeh.
u jahat i jahat.
dia bebel yang huff sangat bodo!
i just cakap kat assistan, tolong bagitau patient kenapa dia kena makan ubat.
malas dah nak cakap.
bukan dia dengar.
baru akak tu nak eksplen,
dia pon bangun and terus keluar.
i caj extra kerana kurang hajar. padan muka haha!!!

kes ke 2, makcik tak reti bahasa.
bawak anak dia umo adalah 5 tahun..
nak cabut gigi..
ha..anak dia ni super duper sakit gigi, di tambah penakut, dan selalu kena marah dengan mak dia.
duduk je, dia bagi arahan kat saya.
cabut gigi dia. sakit tu.
okeh, saya agak mula2 tu, memang pengasar kot makcik ni..boleh terima lagi..
tapi memandangkan anak dia ni sakit, kecik lagi, penakut, so saya bagi ubat juga..
heishh boleh makcik tu cakap.
saya tak nak ubat.cabut je. klinik lain boleh ke cabut.
so i said, why tak pergi je klinik lain. saya sure diorang takkan cabut.
makcik ni cakap, sebab tutup yang lain.kalu tak, dia pergi lain.
so i cakap, no. saya tak akan cabut. please makan ubat. nanti bius tak jalan, menyeksa budak ni je.
then pompuan tak reti bahasa ni cakap lagi. cabut jelah, ape susah? saya ni tauke restoran, susah nak datang.
i cakap, saya tak ada masalah nak cabut. ini kerja saya. cabut ni pejam mata boleh buat. kalau saya kata tak boleh, tak boleh la.i tak peduli you siapa, and this is your child, you need to think la how to bring her to clinic. and kalau u rasa pandai lagi dari saya, nak cabut sendiri!
ehh dia buat muka pulak.
sambil cakap klinik lain cabut je!
huff pompuan ni tak kenal la dengan sapa dia nak lawan ni..
saya cakap lah.. sekarang u doktor or i doktor? u tau ke bila boleh cabut, bila tak boleh? kalu rasa klinik yang lain boleh cabut, pergi sekarang. get out and no need to pay. i dont want your money and please don't come again. because i tak suka tengok you.
huff merah muka dia. terus blah. bubbye pompuan!

moral: kenapa tak ada budi bahasa?

1 comment:

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA