be friend of mine..

Friday, September 10, 2010

info: kenapa gigi kena tampal? nak tengok tampalan gigi yang chantekk sangats^^

salam...
saya sebuk ghaye! horey! sampai tak sempat nak membebel kat sini..
hisyy berterabur juga raya taon ni..
dah plan open house pada raya ke-2, pegi balik kampung raye pertma..tapi pada raya pertama rumah saya dah diserang orang..dari depan sampai belakang full manusia..
huaa...
saya macam robot..
hidang, kemas, cakap, hidang , kemas, cakap, hidang, kemas , cakap..
last, pengsan..
balik kampung tak jadi..
buka lappy, nak update blog? jangan mimpi le..tahap ngigau pon tak sampai..
naseb baik makanan cukup..berdebar jugak..
dah stand by kuali beso nak wat bihun goreng kot kot tak cukup..
raya ke-2, today..
boleh tahan la..tak ramai sangat tapi tak putusla..
okay la..
bebel lagi pasal ni, nak ceritera pasa composite filling..
pasal tetamu ni..macam datang beraya kat kilinik pulak diorang buat..siap wat consultation lagi..yang tak tahan, ada budak, tengok je muka saya, mak dia cakap, ni doktor, terus melalak.
amboi..aku pon cepat2 tengok cermin..cun ape..
tak de rupa antu pon..
takut beno dengar word doctor yek budak2 ni..
ada yang hebat, siap lari lagi..sambil teriak, " tak nak cucuk!!!"
muka aku ni jahat beno ke?
aku pon nak ghaye lah!
MAK BAPAK BUDAK PULAK, tanya pasal tampalan lah..
ha..makcik pakcik, sila tengok video nih..



suke tak?
faham dah kan?
kenapa kita kena tampal gigi kita kalau dah ade lubang even secoet pon?
tak canthek? kan ada yang chantek?
composite ada banyak pilihan kaler putih tau?
nanti dentist pilih yang sesuai, sambil tunjuk kat patient, dia suka or tak..
pstt kadang2 patient ni dia nak yang lagi putih dari gigi ori dia..
kalu tak faham, faham2 lah apa kau orang kena buat kan?
tak ade maknanya tempat komen tu ade tapi tak digunakan..
dengarkan apa pakcik video ni kata? consult dgn dentist..
i like orang suka bertanya..
tapi kalu dah terangkan, tak faham2 juga, tu baru kena marah haha..

moral: taun depan, ganti duit raya ngan ubat kumur listerine canthek jugak rasanye~~lalala..mintak listerin sponsor ahhh..tapi kena wat banner laks..apakejadahnye( tiru abang ensem ntv7 dl)..

4 comments:

  1. rasanya.... maner lagi bagus.... ubat kumur gigi vs flos gigi..?

    ReplyDelete
  2. ubat kumur mulut and floss tu berbeza fungsinye..kena combine..kalu mouth wash ni matikan bacteria dlm mulut but susah nak buang ape2 je kat celah gg..kalu floss ni leh hilangkan ape2 kat celah gigi, but tak boleh bunuh bacteria..

    ReplyDelete
  3. gigi saya ad caries yg kolor hitam tu. so saya jumpa la doktor utk tampal. tp doktor kate xpayah sbb x berlubang. betul ke xpayah tampal? sbb saya risau caries tu makin lama makin besar...

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA