be friend of mine..

Monday, September 6, 2010

info: cara paling senang nak putihkan gigi..

salam..mari mari mari..
ha..memandangkan ramai yang tanya, pasal nak putihkan gigi ni..macam mana, kat mana, bila, susah ke, sakitke, mahal ke..
so saya pon cuba mencari bukti yang nyata.. yang sebenarnya memang terbukti..
BUT...
tidaklah terlalu efektif dan wow!
dan yang paling penting..
ianya benar, tidak menyakitkan, senang, buat sendiri kat rumah.. dan yang paling paling paling penting..murah..semua suka kan?
kalau korang semua perasan..
ada banyak chewing gum ada pakai bahan ini..dengan promosinya untuk memutihkan gigi..
apakah bahan ini?
jawapannya adalah..
BAKING SODA!!!
wah..lepas ni habesla baking soda mak mak korang kebas ye..
just ikut cara makcik dalam video ni ajat ye..

source from youtube. thank you for sharing ^^

TAPI INGAT!!
jangan kau orang obses sampai buat sampai 3 kali sehari..
berpada pada..
kenapa?
sebab mekanismenya adalah dengan cara membuka microporosity enamel gigi..and saliva korang akan buffer balik so gigi white and shiny..
umm tak faham?
senang cerita nanti gigi korang rapuh la...dah selalu sangat, air liur pon tak boleh nak cover..
dah faham?
okeh..selamat mencuba..
info: di klinik pergigian, ada menawarkan teknik pemutihan gigi or tooth bleaching yang selamat, sangat cepat, kesan yang sangat nyata..yang hanya akan dan hanya boleh dilakukan oleh doktor pergigian..tetapi kos nya agak mahal..bagi yang mampu, apa salahnya mencuba kan?

9 comments:

  1. wow....baru tau rupanye chewing gum yang leh putihkan gg tu guna baking soda je..haha..thanks 4 the information

    ReplyDelete
  2. erm...satu hari bleh buat brape kali ek?

    ReplyDelete
  3. mak saya kata guna arang jek kalau nk putih kan gigi...org dulu mana mampu nk beli ubat gg ...

    nice info..

    ReplyDelete
  4. aida: ha ah..macam2 lagi sebenarnya cara orang dulu2. ada yang sapu air limau nipis la, macam2..tapi tak boleh kerap la..^^

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA