be friend of mine..

Friday, September 17, 2010

info: pesanan dari pakcik pakar kecantikan gigi?

salam..hiks..dah malam..
malam2 macam ni baru lah ada perasaan nak update my blog kesayangan ni..
tak de lah nak syok sendiri ke apa ke..
orang tan nak baca, tak apa..tak kisah..
kalu orang nak baca, baguslah..
sekurang2nya, dapat ilmu, dan masih ramai yang ada kesedaran untuk membaca..
baca tak semestinya buku skema mema semua tu ye..hiks
tak kira lah macam mana cara penyampaiannya, asalkan ada info, bacalah..
nak tunggu baca yang skema sangat, nanti rasa nak beradu pulak iye dok?
hiks..
tak delah..tadi ada sorang pakcik beri pesanan..
bukan calang2 pakcik tau!
inilah pakcik yang pakar dalam bidang kosmetik gigi..
apa kau orang ingat muka aje ada kosmetik?
gigi pon termasuk kosmetik la..
apa kau ingat, kalau muka kau cun gila, bila kau senyum, gigi kau macam arang batu, ada orang nak?
muntah mungkin. kena kutuk pon sangat mungkin haha..
tak de lah..pakcik ni pesan..
kepada orang yang selalu kena kutuk, hina dina, caci maki, pasal gigi dia warna putih mutiara? kuning air? ( macam iklan ubat gigi pulak hiks) tu..ha..
jangan sogan2 lah, jumpa kawan2 pakcik yang bernama dentist., buat rawatan TEETH BLEACHING..huhu
sebelum jumpa dentist, at least buat homework sket la pasal ni kan..tak delah jakun sangat or terpekik terlalak, tengok bahan2 yang di apply kan pada gigi nanti..
dentist ni kan bosan juga kalu dapat patient jakun sangat..
huff!!
ha, korang dengar betol2 apa pakcik ni nak kata..



wah..pakcik ni terer ah..15 minit aje gigi akak tu dah putih!. cuba tengok sebelumnya tadi, macam mas 919..ada ke? hiks..
korang tau ke apa yang macam bergerigi tu tadi? tu lah shade guide. pakcik nak sesuaikan kaler gigi apa yang suitable tuk akak tadi..
akak tadi boleh pilih, tapi pakcik tadi akan bagi advice la..tak boleh suka ati nak pilih2 tau. nanti macam kartun pulak.
pasal, warna ni ikut gender, race, warna kulit, warna rambut, and usia juga ya!
best kan tengok.jap aja dah putih..
mahal tau tu..
korang tak puas ati, pasal kalu wat kat umah,lambat putih?
yelah..yang dentist bagi wat kat rumah tu, konsentrasion nya sangat kecil..lambatlah..
pasal adhesive la mende alah ni.
banyak songeh, banyak yang kena cover..
so rawatan pemutihan gigi yang sangat cepat ini hanya boleh dilakukan di dental clinic, oleh dentist, okay?
jangan buat sendiri, jangan terima orang yang bukan dentist buat.
jangan seksa diri sendiri..
kalau akak tu hepi je sengih sampai nak rabak mulut lepas bleaching, korang jangan pulah melalak sampai rabak mulut pasal sakit.
ingat pesanan penaja ni..
moral: sometimes, kaler gigi kita adalah identiti kita..why need to change?

2 comments:

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA