be friend of mine..

Thursday, September 9, 2010

patient budak lelaki yang suara soprano

salam..hikss..
hihi..oww mesti yang mempertikaikan, kenapalah saya ni suka sangat hiks hiks ni..macam mabuk todi jek kan..
tak delah...hiks tu means hikhik yang banyak so tambah 's' je kat belakang..hiks..tak payah le panjang panjang nak taip kan? ye dok?
hari ini, saya nak menceritakan apakah keburukan jika kita terlalu memanjakan anak2.
well, saya tak ada anak lagi..setakat ni just ada anak kucing dan anak kunci..
anak sendiri belum masanya..tak ada masa dan tak nak spend masa untuk anak lagi..
okeh..back to story hiks..
yesterday, kita admit ward seorang patinet kanak2 lelaki for dental clearance..
rawatan gigi dengan bius tidur tu lah..
boy ni sangat lah manja nye..mengalahkan budak pompuan..nak menempel dengan mak selalu tu dah sah lah..nak buat apa, sikit2 dia terjun dari dental chair..
belum nak buat apa2 dah menjerit..
apa kau nak jadik penyanyi soprano ke dik?
suaranya boleh dengar oleh tingkat2 atas..bingit!
dah memang tak makan pujuk..kau cakaplah gajah rimau semua dia bolayan..yang dia tau, jerit, nangis jerit nangis..
hoo kau tak tau lagi akak punya jerit ye..
macam halilintar membelah bumi. saje je tak nak kuarkan suara petir tu..karang terperanjat pulak pakcik makcik kat spital tu..
tak pasal2 rekod kematian sebab sakit jantung mengkat pulak minggu ni.fuh..
boy ni nak bagi bius pun susah..sikit2 dia nak terjun dari operating table..haiyaaa...sampai kena minta bantuan doktor2 laki dan staff laki yang pegang..
so sebab dia teriak2, bagi dia ubat pelali..dia pon..tenangggggg~~~
setenang tenangnya dan zzzzzz~~~
ahh leganya rasa..
sesudah pembedahan, kena la kejut adek ni semula..amboi bukak je mata...
huaa!!!! suara dia..
aisey dek, kau tak sakit ke duk jerit tu?
nak jadik tarzan gamaknya..
lantakla..janji kerja akak mengerjakan kau dah selesai..
manja sangat..muka pon manja..ishh..
hari ni, patient ni dah boleh la discharge dari ward.
osfffss...nampaknya saya ditugaskan untuk mendiscarge adek ni..
uhffffff...saya tarik nafas dalam2 dulu..ingat nak je suruh assistant tolong bawakkan kapas..stand by kot2 perlu sumbatkan telinga ni..
nampak je muka adek ni..terus saya cakap..
nak balik raya tak?~~nak balik raya, naik kerusi diam2 ye sayang...nanti doktor bagi balik okay?
semua terpegun tengok adek tu dengan gaya the most sopan santun in the world naek dental chair and serah diri!
wahhh...saya pon tak percaya!
apa lagi, saya cepat2 check ada bleeding lagi ke tak, paraesthesia ke tak..apa2 lah..
tanya adik ni dia rasa apa2 tak..
no complaint la adek ni..okeh je dia kata..macam dulu2..
amboi..nampak sangat excited nak raya..
maka dengan senangnye saya pon uruskan semua untuk keluarkan adek ni dari ward..
selamat hari ray ye adek..comel je beria2 dia cium tangan salam ngan saya..gara2 bagi balik..hiks..
moral: begitu hebatnya penangan raya bagi budak2 ni..kita yang dah tua bangka ni? humm saya tak rasa sangat pon..dah biasa!

2 comments:

  1. budak budak memang macam tu doctor.sabar k.ujian tu

    ReplyDelete
  2. hiks..yup budak2 mmg..tapi yang ni saaaangat kuat melalak..haha

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA