be friend of mine..

Friday, September 17, 2010

pil pencegah hamil KECEMASAN!

salam..hoho..
dewasa ini ( ces..) , banyak terjadi kes buang baby.:(.
sungguh menyedihkan..
BUT opsss!!
dont blame the mother dulu..
kita sebagai orang yang waras, educated, ada hati perasaan, kena nilai dulu..
kenapa boleh jadi macam ni?
biasalah, remaja yang cetek akal, kena tipu..tapi ada juga yang kena rogol.
macam-macam sebab..
tapi..walau apa pun sebabnya, membuang baby yang tidak berdosa adalah tidak patut sama sekali!
so di sini ada satu kaedah..tapi keberkesannya tak adalah bagus sangat..
PIL PENCEGAH HAMIL KECEMASAN!
kenapa kecemasan?
selain yang kena rogol, ada yang pasal lupa nak pakai sarung nak balut nangka..atau yang lebih menyedikan, sarungnya bocor! uff kecian~~~
tapi, pil ni tak boleh di amalkan selalu..
karang aku dah agak, mesti ada yang pakai selalu..nak cover..
especially budak2 hingusan ni..
persen untuk gagal adalah 5%.banyak tu~~
contoh pil ini adalah postinor, dan di ambil 3 hari selepas terjadinya kemalangn tersebut hiks..
selain tu, alternatif laen adalah dengan memasukkan IUCD after 4 days terbabas..kalu tak nanti jadik macam ni..



ha...
moral: dont insert and throw haha..gilos

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA