be friend of mine..

Sunday, September 19, 2010

What is Brazilian Jiu Jitsu?

salam..
hai hai hai..
wah dah naek sarang black widow kat my belog ni..
payah betol nak sapu fuh fuh..
naseb baek tak datang sikap malas lagi..
nak buat camana, saya pindah rumah..so saya punya berukband pon kena hold dulu lah pasal nak pindah..
jadi kat rumah saya tak de tenet yepp untuk sementara waktu..
ditambah pulak saya yang kaki-kerja-keras ni , tak de masa nak lepak tuk online..
dan dalam minggu ni, buat julung2 kali nya saya free pada waktu malam..
dan denagan semangat wajanya saya melepak di sebuah kedai-tak-perlu-sebut-nanti-glemer..untuk mengedit belog saya nih..
emm sebenarnye saya nak share pasal brazilian jiu jitsu..
atas permintaan....
korang tau ape?
dengarkan..eh bacakan lah kata2 hikmah dari salah seorang sifu BJJ aka my intan payung berlian emas tulen! okeh layan~~~~

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) atau dikenali jugak sebagai Gracie Jiu Jitsu sempena nama keluarga founder iaitu Gracie Family yang berasal dari Brazil.
Seni bela diri dari Brazil ini lebih menumpukan grappling dan ground fightinng yang mana mengajarkan yang KECIL dan yang LEMAH untuk mengalahkan lawan yang BESAR dan KUAT dengan mengunakan teknik2 yang effortless.


fight! fight!


BIRU: MAAFKAN SAYA! SAYA TERKENTUT !
PUTIH: ARGHH BATAL PUASA AKU!!

Mmg best BJJ ni, sesuai tuk lelaki dan wanita, kanak2 atau dewasa. Even veteran pun bleh join. Kalu kat Malaysia ni cuma ada kurang dari 5 studio beladiri yang practice bjj. 3 di KL dan 1 di Penang. Salah satu studio kat KL ni saya sendiri yang jd instructor. Saya lebih menumpukan klas tuk kanak2, tp ada jugak la adults yang join. Dalam masa yg sama saya jugak continue blajar BJJ ngan sorang Brazilian kat damansara, Prof. Marcos Escobar. So, kat sini la saya akan improve skills dan bertanya tentang masalah2 teknik if i hav any doubt.

OKEH...LAKI AKU PROMOTE KELAS DIA PULAK..SOWI YE NON-OFFICIAL ADVERTISEMENT KEJAP..HUF!

NAH..SAMBUNG BACE!

Yang best nye BJJ ni, teknik2 yg diajar berguna untuk kita bila time kecemasan, mmg practical tuk sexual assault, bar fight, street fight, bullies. Even pegawai polis dan tentera pun blajar BJJ dan claim this art is very practicable. This is the introduction post.


THIS IS NOT A SEXUAL ARRESMENT YEP!

If you hav any inquiry do not feel hesitate to ask. It is my pleasure tuk jawab soalan2 korang.

MUST TRY!!!!!

Happy Rollin'
Fadhirul.

HUF..SIAP POST NAMA DIA LAGI TU, NAK ENTPREM TAK MALU BETOL!


NANTI KORANG KOMPEM MENANG TAU KALU LAWAN NGAN ORANG JAHAT..HIYAH!!!!

MORAL: JANGAN TUMPANG BELOG BINI..NANTI POST KORANG AKAN KUCAR KACIR MACAM NI! HAHA

2 comments:

  1. Amboi, sronok betul dia kutuk B ek... siap letak moral lg tu.

    ReplyDelete
  2. eh yeke ...awak siapa?nak mengorat saya lah tu. muka tak ensem saya tak nak

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA