be friend of mine..

Sunday, October 17, 2010

info: 3 kategori pasangan perfecto!

lalalala..salam..
hah hepi gile nak mati! heh pakai bahasa sopan sket.

sebab cuti lah..

best sot duk lepak2 , guling2, terasa kenikmatan time study dolu2..

waktu tiada bebanan dan tanggungjawab..

waktu tu, hanya belajo, belajo, belajo!

orait deh!

orang kata, time blajo ni lah, nak cop pasangan idop kita kan..dah kije nanti, harapan nak cari tu tipis sket pasala busy giler ( macam saya!)..

syukurlah, saya dapat dah yang sesuai tuk saya..yang sangat perfecto matching dengan saya..

ku, bersyukur kepada mu! hanya dikau yang satu,...sila tengok video ini ye! hihi



but, pasangan yang perfecto ni, ada beberapa jenis tau..

which category are you? hiks

kategori pertama: PASANGAN YANG TAK MAMPU DIPISAHKAN.
ho...yang ni, hanya tuhan yang mampu pisahkan dorang. pasangan macam ni, minat , hobi nye sama..kalu bini dia suka masak, laki dia pon suka masak.kalu laki dia suka lepak kedai kopi, men dam.bini dia sama naik join sekaki. senang citer, dorang ni akan spend time together gether lah..
cuople macam ni akan anggap pasangan dia adalah kawan bek dia juga.
kebaikan cuople macam ni, dorang ada kedekatan emosi yang sangat baik. maknanya cam telus lah..tak de pe yang leh sorok2.
tapi keburukannya: kalu berselisih sket, payah ah..dorang tak leh ngadu satu sama len..kena pakai orang tengah.
jadi buat cuople macam ni, korang disarankan buka dunia korang.jangan hengat dunia ni korang je yang punya, orang len jut menyewa kat dunia korang eh. haha
korang kena gaul ngan kengkawan len slalu jugaks!

kedua: PASANGAN YANG SENTIASA BEKERJASAMA.
Okey, . walopon, pasangan ni ekceli, mintanye berbeza, tapi couple macam ni, selalu tengok citer wonderpet. haha..pasangan macam ni leh wat aktiviti masing2, tak kaco tapi berdekatan..cam bini dia duk berkebun, laki dia bertukang.or bini dia masak, laki dia, tido! sebab hobi tido. and pasangan macam ni, kalu lah dorang pi shopping mall, besanya dorang akan berpecah.kau pegi sana, aku pegi sini..ikut minta masing2.besh tak?
kelbihan pasangan ni.. boleh jadi pasukan yang kuat.kalu bagi projek pa2, gerenti siap.sebab indipendent and supprot each other. like!
tapi keburukannye..dorang leh jadi sangat jarang komunikasi..yang sorang sebuk hapdet belog..yang sorang sebuk men game...
jadi, pasangan camni diharapkan, kadang2, wat aktiviti bersama..takkan korang sorang pi tengok citer wayang 'madu4' sorang pi tengok citer 'senario'. tu tak tau den nak kata apo!

yang ke tiga:PASANGAN PENUH PERBEZAAN.
couple mcm ni, sangat beza..aktiviti kontras..cam bini dia suka shopping. laki dia suka wall climbing.heh!
tapi pasangan macam ni..sapot sangat each other. and tak rasa terganggu or boring ngan hobi pasangan dorang.
kelebihannya.. pasangan camni, biasanya dorang akan melengkapi antara satu sama len..kalu sorang macam mulut murai, sorang macam tikus mondok, diammje..kalu sorang aggresive, sorang lagi ikut je..kalu sorang pemarah, sorang lagi penyabar..
kekurangannya..dah nama pon kontras, besanya dorang ada konflik nak memahami kehendak pasangan..
so diharap pasangan macam ni, ikut pasangan buat apa..libatkan diri skali skala..
oraite???!!!

moral: ape pon kategori kita, sayangilah dia kerana Allah swt..insya Allah selamat dunia akhirat

6 comments:

  1. haha...mcm betul jah bnd alah nih..
    zatiel try teka aku yg mane 1 ek??hehe...

    ReplyDelete
  2. yang penting saling memahami,cuba doktor baca post terbaru saya di http://secangkirtintaseluaspandangan.blogspot.com/

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA