be friend of mine..

Wednesday, October 6, 2010

info: tips mendapat anak kembar..

salam hi!!!
malam2 yang dingin bergolek di bawah ekon ni, best jugak hapdet blog.
tapi taknak merapu...tak best..syok sendiri pon malas..not in mood..
tapi nak share petua la eh..

tapi yang nak share tak pernah coba lagi..korang cuba lah dulu okeyyy???

hiks...

macam ni, cara2 nak dapat anak kembar. best kan? ada 2 orang yang sama...

boleh make ober, pakai baju sama, macam2 lah...unik kan..

okeh, mula2 faktor keluarga. iye...dalam hal ni, genetik peranan penting..macam saya, mak saya ada adik kembar seiras, adik mak saya ( bukan yang kembar) pon dapat anak kembar seiras..jadi sape2 nak anak kembar, petuanya, leh kawen ngan saya lah haha!!!hanya seorang sahaja yang terpilih kay~~~the best man win ah haha.. (gataiiiiii~~~)

then,dari sebuah hasil penelitian didapatkan dari American College of Obstetrics and Gynecology bahwa dengan meningkatnya berat badan maka kecenderungan untuk mendapatkan bayi kembar akan terjadi. huf saya gemok ape? okay hurray!!

tapi ape sebabnya..tak pastilah wei.

yang ni korang mesti kata, iye ke?
pegnen masa usia tua..bukan tahap warga emas la weh..ada kajian kata, pegnen di atas umo 45 taon,memang risiko tinggi kalu pegnen, but time tu lah, produktivity ovulasi sangat tinggi sampai lebih 17% pempuan yang hamil time umo mcm ni, akan dapat baby twin!!!
hiiiii ;p

seterusnya, makan ubi ubian dan susu...pasni aku gerenti laku susu kat supermarket..susu pekat pon jadik! oww jangan...pasni lembu kambing seme takut nak dekat ngan manusia.


"time macam ni ah korang nak wat baek ngan aku ye", kata ketua lembu.

last, but not least..sile dapatkan suntikan hormon lah ye..nak tau lebey lanjut, sila rujuk doktor pakar terdekat anda..sekian..

adoii!! pakcik pon kena ke?

moral: anak anugerah Tuhan..kembar seiras ke, siam ke, jaga leklok!

3 comments:

  1. Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it
    ;) I'm going to come back yet again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

    Here is my blog post; binoa

    ReplyDelete
  2. We absolutely love your blog and find many of your post's to be exactly I'm looking
    for. can you offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn't mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write regarding here. Again, awesome website!

    My website ... wiki.gastononline.nl

    ReplyDelete
  3. For most recent news you have to go to see world wide web and on web I found this website
    as a finest site for most recent updates.

    Here is my blog :: 24option review

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA