be friend of mine..

Tuesday, October 5, 2010

what itu lelaki?

hallu salam selamat membaca omong kosong gue kali ni..

apa tu lelaki? orang kata tak payah explain la apa tu lelaki...semua dah tau..even budak umo pat bulan pon tau dia boy ke gal? huf..
tapi kalu suh explain...menganga jugak kan?

ha cubalah korang bagi jawapannya apa tu lelaki?

saya tak minat pon nak bahas apa kebende itu lelaki..
hidup kita selalu di kelilingi lelaki..

bagi pompuan normal, mesti nak tau rahsia2 lelaki kan?

nak tau tak? secara umumnya...lelaki ni...

1. tak gheti nak paham perasaan pompuan. hah bab ni memang selalu.buat gaduh.. sebab laki ni sempoi..kalu nak kena langgar kete pon, still jalan slow2 kat tengah jalan dengan harapan tuhan panjangkan umornya..berbanding pompuan, mesti dah pecut langkah seribu kan? maka sebab tu lah, laki ni akan mengeluh, bingung ( bengong!) , kalu pompuan marah dia lambat, pakai selekeh, tak cergas, berterabur..sebab dia rasa apa salahnya? yang ni pandai2lah korang setelkan sendiri.

2. laki memang dilahirkan dengan sifat suka tengok pompuan. so that why dorang ni suka at least, menjeling pompuan..tapi tengok jelah..tak de pape pon..tapi kalu dorang suka sangat tengok pompuan, sampai nak terjojol bijik mata, bek korang bagi hukuman ni kat dorang:

ye...bagi kad merah! buang padang..tak leh jadik bopren.dasar kau crocodile land!

3.ada lelaki suka tiru gaya selebriti atau kontrol macho semata2 nak tarik pehatian pompuan..

ala shomelnye dia...
rata2 laki suka dipuji begitu...

4. laki pon sedih and kadang2 menitiskan air mata bila patah hati..so kalu break up, jangan ego2..pujuklah laki kalu masih sayangkan dia..

ini cuma gambar contoh. jangan korang amek pot pulak...

5. laki ni, kalu se boye mana pon dia..dia cuma ade 1 pompuan yang dia shaaaayang betol2..yang laen buat maen2 je...ni kalu laki boye tembaga la..kalu yang bek2...dia tak layan ramai2..tapi sayang ramai2...secuknye i mean..haha..

6. tak semua laki minat nak kawen 4..dorang ni , lebih fikirkan duit, nak design kete, rasa nak bang kepala kat dinding sebab bini sorang pon dah semput nak jaga...so laki akan pikir sampai masak rentung kalu nak kawen lagi 1..laki ni ade slogan.."teringin tapi tak tergamak"..

7. laki ni suka compare kan bini dia ngan mak dia..masak tak macam mak dia lah, panggilan tak selembut mak dia lah..tak manjakan dia macam mak dia manjakan dia lah..kalu dapat laki yang suka ketiak mak ni, bek korang tunggu dia betol2 dewasa, baru kawen haha...jangan amek kalu yang maseh menyusu lagi macam tu..

ada banyak agi..tapi ngantuk dah. taon depan la pulak edit..pas kawen..nak kaji betol2 dolu...baru ley cakap lebey2..
karang ada laki yang tak puas ati, bakar belog aku neh!

wuf.

moral:adakah aku menyalak sebentar tadi? sebenarnya nak kata huff..moralnya..laki pelik camana pon, tak ape..sebab serasi tak seharusnya sama..musti laen2!

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA