be friend of mine..

Sunday, November 21, 2010

info: perkara mesti buat sebelum ke doktor gigi

salam..
hihihi...( weh, dah tengah malam gelak macam ni wat seram je..)

orait, supaya tak lari dari matlamat asal penubuhan belog syomel ni, so saya nak share sesuatu yang berguna lah tuk rakyat Malaysia sekalian.

mende simple je..tapi berguna supaya mood doctor gigi tak berubah bila treat korang!
ha..korang jangan men redah je.. kalu doctor gigi tu dah bertukar angin tengok mulut korang, korang siap sedia la menerima kekejaman mereka.


hahahaha!!! rasekan kekejaman kami!

mule2, korang MESTI GOSOK GIGI sebelum datang. tolong ye, muka chantek tapi gigi ya rabbil alamin! kitorang nak check gigi tau not taik gigi.




then, KENAL PASTI SEBAB APE KORANG DATANG KE DENTAL CLINIC. jangan, bila tanya, jawab,...uuummm ntah le, tak tau le doctor, tak tau nak wat ape. weh, ape korang ingat, aku ni buat open house or hari beramah mesra?

JANGAN DATANG KALU TAKOT. before datang, korang digalakkan pikir betol, pikir masak-masak, sewarasnya, korang nak datang atau tak? kalu korang buat mengada2 takut, korang tau tak dentist akan bosan, menyampah, meluat, loya tekak. jangan samakan dentist ngan bopren or gepren korang ye.

BAWAK DUIT BANYAK SKET..dental treatment ni mahal hahaha..

moral:

kehkehkeh!! leh pakai epon la next time. lantak la korang nak jerit pon~~

8 comments:

  1. Gosok gg 2 yg penting...cian dentist azab nanti..hehe.
    Blogwalking Time =)

    ReplyDelete
  2. zyash: mekaseh sangatla sebab memahami..kalu dentist azab, pemilik gigi tu lagi azab nanti haha

    ReplyDelete
  3. gigi i shantek... haha... selalu sesaje pegi nak check gigi kat dentist tunggu kene puji jek... kekekkee...

    mcm lahanat kan perangai??

    ReplyDelete
  4. gigi sy sokmo tlekat makanan wlpn dah gosok gigi, pakai pecungkil gigi dan juga flaws gigi..tp ta bekesan ga..camne na wat ea?

    ReplyDelete
  5. As, inilah manusia yg suke wat doc gigi berpura2 hahs
    Khumaira: sile lah pegi check kot2 ada lubang interdental ke... Bnyk kemungkinan

    ReplyDelete
  6. makan petai bleh kut... Dr Zatiel xde mention pung hehehe

    ReplyDelete
  7. Aap: pesal gelak. Kena kat dia baru tau haha
    Modern: klu x allergy petai ape salahnye. Mknla selori petai pon haha

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA