be friend of mine..

Friday, March 25, 2011

kisah kerani cabuk yang biadap

salam jumaat.

sorila kalu tajuk entry kali ni agak kasar. tapi tulah yang sesuai ditujukan pada si kerani cabuk tak sedar diri ni.

semoga kisah ini menjadi ikhtibar dan pedoman pada semua orang, termasuk saya sendiri.

kisah ni terjadi pada saya lah semalam. dan kerani cabuk yang dimaksudkan adalah kerani jabatan saya juga. kita namakan minah ni C.

mungkin dengan perwatakan big boss yang lembut, boleh dipijak2nya oleh si C ni. mungkin si C ni merasakan dia hebat dan mungkin dia terlupa siapa dirinya.

ada satu kisah yang hasil dari ke ting tong an nya sendiri, membuatkan saya misunderstood dan kononnya menjadi isu bagi dirinya.

tapi bagi saya mende ni remeh, kalau saya bayar, saya tak nak join, tak kisahla. duit saya kan? apa la sangat rm25 tak tau la besar bagi dia kot. tapi sapa dia nak cakap konon dia bertanggungjawab atas ke tak hadiran saya?

walau apa sekali pon, wajar ke dia bercakap kurang ajar?

siapa dia? walau dia merasa hebat pon, saya tetap doktor dan dia tetap kerani cabuk.

orang macam ni biadap. tiada adab bercakap dengan pegawai atasan, kalau dia rasa boleh pijak kepala pegawai2 lain, tidak dengan saya.

orang macam ni memang tunggu masa nak kena bom dengan saya.

saya perhatikan, doktor2 pon beradab bila bercakap dengan big boss. bukan minta dihormati, tapi jangan biadap.

dia gred brapa? u17. saya berlipat ganda gred dariada saya berkasar dengan dia?

semalam dia dapat rasa tempias kemarahan saya. buat lagi lain kali, bising lagi lain kali, dia akan rasa pengalaman paling pahit dalam hidup dia.

moral: jangan kurang ajar. markah kita, prestasi kita, boss yang tentukan.

2 comments:

  1. memang pun, zatiel.
    yang selalu kita tengok kurang ajar tu,
    mmg yang keja cabuk-cabuk aje pun.
    nak kata tak sedar diri, kesian.
    tapi lebih kurang itu la pun..

    ReplyDelete
  2. itulah bid. baru i ingat sejak i masuk kije kat situ, ade sorang kerani sebuk2 suh i duk quarters, tapi xde qrts layak tuk i duduk, n mmg i x nk duduk. skali big boss kata, x perlu. padan muka dia. nk membijakkan diri dari big boss kunun. dia la kerani tu

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA