be friend of mine..

Sunday, April 24, 2011

info : pesakit perempuan mestilah ada pengiring

salam.

alhamdulillah. saya dah selamat pulang dari menjalani kursus induksi bagi pegawai pergigian kementerian kesihatan malaysia yang baru je habis hari jumaat lepas.

penat tak payah cakap. kursus 4 hari 3 malam di Johor Bahru ni mengajar erti semangat bersatu padu dan 1malaysia.

nanti saya update pasal kursus induksi dan bla3.

yang saya nak share kat sini adalah,

PESAKIT PEREMPUAN MESTI ADA PENGIRING.

ini kalu doktor lelakilah. biasanya ada nurse or what so ever.
tapi, in case tak de, make sure korang bawak adik, kakak, abang, ayah, mak, mak sedara, mak tiri, nenek kepada mak tiri what so ever lah.

boyfren tak boleh ha! boypren adalah lelaki juga. tak sah tau tak.

sebab ini adalah merupakan perlindungan kepada doktor tersebut.

kenapa kepada doktor pulak? ada ke biol dr zatiel ni merapu???

iye, kebenarannya, adalah itu. ini adalah untuk melindungi doktor dari difitnah atau dari melakukan perkara yang tak elok kepada pesakit.

yang nanti efeknya juga adalah untuk kebaikan pesakit yang baik atau untuk menghalang pesakit kurang baik ( jika ada ) memfitnah doktor tersebut.

dan diingatkan, sila berpakaian dengan betul sekali lagi sebab doktor bukan God yang tak de nafsu kay hikhikhik.

3 comments:

  1. ni maksud dia doktor gigi je ke zatiel? atau semua jeni doktor? haha..
    takde ah. sebab kan, i kalau g spital or klinik, macam takot je nak bawak masuk sesapa.
    macam bilik doktor nak cek tu kan, sememangnya utk sorang je.
    iaitu patient.

    ReplyDelete
  2. tuk semua doc la bid. eiii x leh taw kena ade pengiring klu doc tu laki. kne ade nurse yg tunggu.

    ReplyDelete
  3. ini adalah undang2 taw bid bkn sj suka2 hikhikhik

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA