be friend of mine..

Wednesday, April 27, 2011

info: ringkasan pembelajaran doktor gigi

salam.

dah lama tak update. lagipon siapala saya ni kan haha. bukan artis popular apatah lagi bintang paling popular. gepren bintang paling popular mungkin. huahuauahauuuahhahaha!!

orang gile aku ni!
T_____T


ok sebenarnya ada yang tanya,

KENAPA BELAJA DENTAL PON KENA BELAJA SEMUA TU? BUKAN BELAJA PASAL GIGI AJE???

ok mekaseh pada yang bertanya.
^^

camni citernye,
doktor gigi ni nama aje doktor gigi. tapi bukan le maknenye kije kitorang hadap gigi aje..hihihi

doktor gigi ni kena uruskan pasal mulut dan kepala ehh..

tu pasal blaja sampai 5 taun. bukan maksimum. minimun tau. ade gak yang sangkut. ada yang tecampak pon ade. kene kick da huahuahua..

weeehhh, ade barbie dentist lah. mane jual? nak beli! nak beli!

ok back to topic, kitorang kena belajar anatomi, nak tau saraf2, otot, tulang2, bla3 potpet potpet. yang itu saje nak meletupkan kepala.

then kene blaja farmakologi, nak tau efek ubat2, bla bla bla..nanti salah bagi ubat korang lak berbuih mulut kena masuk spital pulak.

kena blaja mikro mikro mikro bioligi yang herghh!!! biologi yang dipecah cabang kepada histologi, patologi, fisiologi, dan macam2 'gi' lagi lag yang membuatkan hidup rase dalam kemurungan selalu.

selain tu kena belaja tuk behave, profesionalisme, belaja berfikir, buat keputusan tepat dan pot pet pot pet.

lom masuk agi belaja ORAL SURGERY arghhhh!! 3 taun berturut2! kena belaja suturing ( jahit), kena tolong pakar operate, kena blaja minor surgery, kena blaja semua!!

bosan? tak pon, sebab minat. ^^

okey, then ade requirement pulak tu, nak berlatih pada manusia sungguh2. ade ke manusia jadian? haaaaHH!

kalu tak cukup requirement, muka monyok, otak runsing, jiran2 sekeliling dah sedia maklum, sampai ada yang tolong voluteer jadi patient.

sebab kalu tak cukup, tak leh amek exam tau.

then ade exam profesional pulak. okay kita akan disoal oleh sekurang2nya 2 orang doktor pakar bagi tiap2 department. lebih kurang 10 department kot.

bayangkan perasaannya?

seingat saya, betapa rungsingnya, sampai syampu rambut pon saya wat jadi sabun mandi.

tapi alhamdulillah, saya berjaya melaluinya dengan penuh rintangan dan dugaan.

saya sangat berterima kasih pada mak ayah , adik2, bestfren saya, jiran2 kawan2 sekuliah, lecturer, dan semestinya cik abang intan payung saya, yang sentiasa bagi sokongan. dalam semua segi.

moral: kejayaan kita adalah kerana bantuan orang sekeliling kita. jangan bongkak kay

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA