be friend of mine..

Saturday, May 21, 2011

astro selfsat: watch astro in your car

salam!

pagi buta tadi, mommy saye dah kejutkan, ikut dia dan dedi pergi tengok pameran sempena mesyuarat agong persatuan diorang.

mula2, alamak! malasnye...tapi takut kena bebel punya pasal, saya pergi juga walaupon mata tak berapa nak buka.


sampai je sana, wow saya tengok pameran dari astro. dan sebab dia buat demo, jadi, saya rasa semangat la nak tengok.

pasal, astro dalam kete.

if saya tinggal dengan B nanti kat Lumut, on the way balik terengganu bolehla saya santai sket ada astro. selama ni tv biasa saja kan.

dia punya sat tu akan letak kat area spoiler, dan ada base yang boleh disesuaikan ikut warna kereta. tapi sat tu didatangkan dengan warna putih, hitam dan grey saje. base yang boleh macam2 kaler.
ini sat nya, bawah nanti akan ada base.

penggunaan bateri nya sangat sedikit. tapi saya lupa nak tanya pasal berat base tu sebab kalu berat nanti makan minyak lebih skit kan. base ni dibuat dengan rekaan aerodinamik.

if kita dah ada astro, cuma bayar sket je, dan pakai kad astro umah je untuk dalam kete. so tak payah bayar double. tapi, if nak bayar double, silakan sebab malas nak cabut2 kan?

decoder diletk bawah dashboard belah kiri penumpang cam biase lah.

monitor dijual berasingan. saya plan nak pakai juga tapi nak bincang lebih lanjut dengan B. dia cakap, tak payah sebab saya dalam kereta pon cakap memang tak henti2, jadi dan cukup entertain bagi dia. amboi!

dalam kereta saya dah ada 1 monitor kat depan, tapi, kalu gi jalan jauh, situ tempat GPS lak tunjuk jalan. mana 1 nak tengok ni herghh!!!

macam kena pasang monitor lain je??

moral: bawak kereta hati2, mintak astro banyakkan iklan kemalangan maut biar takut sket.

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA