be friend of mine..

Friday, May 27, 2011

perlukah berkawan dengan ex-girlfren kepada boyfriend kita??

salam~

tajuk entry ni macam nak cari gaduh je kan?

sebenarnya ini cuma perkongsian pendapat dan pengalaman sendiri. korang boleh share juga pendapat dan cadangan korang sendiri jika berminat.

sebenarnya, ramai yang masih keliru, dan ragu2 nak berkawan dengan spesis macam ni.

betul tak ramai yang sebenarnya terlalu baik hati, baik sangka, dan tak kisah berkawan dengan spesis macam ni?

sebetulnya, TAK PERLU!

ihhh kenapa tak perlu pulak??? janganla fikir negatif sangat.. yang lepas tu lepaslah... apa salahnya..macam2 lah kan?

jom check this !

1. apa tujuan dia nak berkawan dengan korang? betul kah dia nak berkawan dengan korang? atau nak spy boyfriend korang melalui korang?

2. apa korang nak buat berkawan dengan dia? kalau tetiba korang rasa tak best, korang nak tanya dia pasal boyfreind korang yang lepas2? pastu kalau pempuan tu menipu, ada korang tau?kalau korang punye boyfriend dah buang atau dibuang oleh perempuan tu, tolongla korang jangan kutip balik.

3. adakah dia nak mengambil simpati korang? bila berkawan,sebetulnya kita akan merelakan sedikit sebanyak apa yang kawan baik kita nak. ibarat dah dipengaruhi fikiran kita. pastu bila dah dapat , dia akan suruh boyfriend kita tinggalkan kita? nak? lainla kalu dia nak share, macam kawan saya, dia ada 2 gurlfriends yang sedia bermadu suatu hari nanti. erkkk??? tak kisahla itu pilihan diaorang.


oh no!!

4. sanggupkah korang terpaksa mendengar cerita2 ala2 romantik dan cinta remaja yang bakal diceritakan oleh perempuan itu??

5. percayalah, dia akan sedikit sebanyak cuba mengimbau kenangan boyfriend korang pada dirinya. ini bergantung pada kesetiaan boyfriend korang pada korang.
ingat! jangan bagi peluang orang merampas kebahagian kita kerana kebodohan kita!

perlu diingat, TAK BERKAWAN BUKAN SEMESTINYA SURUH BERMUSUH.

walau apapun, ni semua bergantung pada korang. tepuk dada tanya selera.

jangan sampai jadik macam ni, duk kira cabut2 kelopak bunga, time ni dah tak de ape dah! dah terlambat!

selamat hari jumaat. semoga berbahagia.

moral: berkawan biar seribu, berkasih biar satu. tapi pilih2lah kawan yang bermutu, jangan berkawan konon seribu, kekasih satu pon tadak kena kebas.

2 comments:

  1. kenal gitu2 bleh laa kot... tapi kalo tahap sampai berkawan rapat tu sori la sesangat...

    kang ade yang makan hati plak sebab ex-gf dia mesti la banyak tahu dari kita kan... plus kalo ex-gf dier tipu pun kita bukan tau...

    lgpun ada setengah guys lagi suka gf baru dia tak sama langsung ngan ex-gf. so, knape mesti kite kawan ngan ex dia konon nak suprise-kan dier dengan ape yg ex-gf dier citer bende2 sweet yang dier mungkin ske kalo kite wat...

    if she is perfect, kenapa jadi ex kan? hihi...

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA