be friend of mine..

Wednesday, August 17, 2011

info: petua mendapatkan jodoh yang boleh diamalkan


salam... selamat menyambut Nuzul Quran..hari ni saya cuti..semua cuti la kot..hihihi..tadi baru habis kemas2 rumah.. time kemas2 rumah tadi, terfikir jugak...bila nak ada rumah sendiri..of course la dengan hubby tersayang kan...weeee...

rumah idaman saya, saya nak buat sendiri..tak perlu tinggi2, cukup 2 and half storey je..yang penting, berunsurkan resort, dan ada swimming pool sendiri..memang saya tak pandai berenang, tapi boleh la saya belajar berenang tanpa diketawakan sesiapakan haha..okey ko dah tua nak belajar berenang time tu kay Zatil... sudah.

ape kes ngan petua cari jodoh pulak? iyelah..jodoh di tangan Allah swt..siapalah saya nak kompiden sangat tunang saya sekarang ni jodoh saya? jadi, pada sesiapa yang belom kawen, termasuk saya, dan yang masih mengintai calon2 isteri atau suami, ( bukan mengintai cam intai orang mandi tu kay )..boleh la kita share ilmu2 sket di hari yang mulia ni..
orait.

1. JANGAN PERNAH BERHENTI BERUSAHA MENCARI. betul, ada yang tak cari, jodoh datang sendiri. tapi adakah kita sebertuah itu? rezeki pon tak datang bergolek ye yang..dan carilah kat tempat yang senonoh sket..oye bulan ramadan ni, gi la terawih, pastu korang skodengla yang datang jemaah tu huahua

2. JANGAN BERSEMBUNYI. okay ni sembunyi maksudnya, hidup kita sangat dikelilingi kawan2, keluarga..kalau nak keluar pon, jangan lupa pandang sekeliling juga, jangan berlagak, jual mahal, sombong..banyak lelaki, segan nak ejas pompuan kalau dia dikelilingi kawan2 selalu. bila dia bagi hint, bagi la respon..kalau berkenanla..tak yah semua korang abgi respon. sket je, cam lirikan mata. sudah.

3. AMALKAN SURAH YASIIN SETIAP MALAM. dan niatkan segerakan jodoh. surah yassin ni ada banyak kebaikan.

4. BERI RUANG MASA UNTUK BERSOSIAL. ops! bukan sosial yang bukan2 ye. join la kalau ada reunion dengan kawan2 lama, hari keluarga pejabat, mana tahu, jodoh kita ada di situ.

5. JANGAN PERCAYA BULAT2 CINTA MUKABUKU KE, CINTA KAWANSTER KE, CINTA RUANGSAYA KE..sebab, banyak penipuan boleh terjadi. akibatnya, diri binasa, keyakinan diri pon hilang, dan kita pun fobia. efek ruginya banyak kat kita ye. pandai2lah menilai yang baik buruk. jangan salah perhitungan..tapi, ada je yang berjaya, sampai kawin dengan cara ni. semua berbalik pada kepan
daian kita.

6. AMALKAN AYAT 131 DAN 132 SURAH TOHA. setiap kali selepas solat fardhu.

7. DOA PADA WAKTU YANG MUSTAJAB-last kita bertawakkal dan doa..cari la waktu yang mustajab untuk korang berdoa..tak perlu takpe korang tak ampu ke mekah, doa depan kaabah, yang sememangnya mustajab. untuk tau waktu mustajab doa, korang boleh tengok kat SINI ye..
the akad, ayat-ayat cinta

wallahualam
moral: jangan putus asa~

2 comments:

  1. Terima kasih Dr. Zatil share info. Nak cari ayat 131 dan 132 surah Thoha tu.

    Tapi saya jumpe dia atas talian gak. HEHEHE..

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA