be friend of mine..

Sunday, September 25, 2011

iPhone 4 masih bau kilang, iPhone 5 dah keluar...

salam...

lajunya teknologi berkembang sekarang ni kan? cam pelesit sampai tak terkejar nak membelinya hahahaha.

baru2 ni iPhone 5 dah di release kan di US dan akan di bawa masuk ke Malaysia tak lama lagi.

aisey iPhone 4 ni pon tak habis explore lagi functionnya , dan keluar yang 5 pulak. nampaknya lebih canggih dan sudah semestinya Apple iPhone ni terkenal dgn kelajuan dan sensitif teknologi screen-touch nya. tak payah sembangla pasal yang lain, sebab semua saya dah try. tapi ape2 pon Nokia buruk saya ni tetap di hati hehehe ;p

tapi tak nafila iPhone 4 masih banyak kekurangan dan terkenal dengan kedekutnya yang tak leh share sembarangan dengan yang lain.

nampaknya iPhone 5 didatangkan dengan bentuk yang lebih nipis, tappered edge dan skrin yang lebih luas. aihhh senang tak nak grab tu? jangan jadi cam saya sudah, nak tunjuk sesuatu kononnya, dengan iPhone skali tercampak masuk longkang kuikuikui

eh senang2 tengok sajelah dari youtube ni..


mak aih..siap ade laser keyboard dengan holografik display lagi. eh mula2 ingatkan kertas je tadi yang dia tunjuk hahahaha..iye ke tak ni??? 


masa saya pergi kursus dulu2, most of my colleagues pakai iPhone 4. sebab, senang nak bukak ape2 saja. ada jugak segelintir yang pakai ipad dan samsung galaxy tab.

jadi, bende ni bukan benda untuk menunjuk2, sebaliknya dah jadi satu kepentingan. cam saya pon, nak info lebih lanjut tentang satu penyakit, saya direct buka med book saya dlm iPhone.

jadi, tak payah kekwat la setakat pakai iPhone. ingat lagi sorang lelaki remaja kot terbangga2 dengan iP4 nya, duk tayang kat tempat jual casing. ooo masih baru lagi..bersinar2 lagi..iyelah akak punya dah buruk...siap sopek lagi gara2 sering terhempas..saya antara pembeli terawal kot masa iP4 baru keluar..dah buruk pun...

jadi, sekarng adakah saya rasa tergelupur nak beli iPhone 5? jawapannya tak. sebab saya rasa tak perlu saya kejar sangat teknologi ni. letih. harga pon meletihkan hahaha..kalau saya beli yang 5 pulak, nanti kuar yang 6, 7, 8 , 9, 10???

nak beli jugakke??

saya rasa saya pakaila selagi sesuai dengan saya. may be time tu saya dah jadi nenek, mesti kena gelak dengan cucu.." apela nenek ni, pakai iPhone 4, kuno la nek.... " yela may be time tu dah sampai iPhone yang ke 4921...mana la tahu kan....

camana BB, samsung bla2, iPad bagai? ermmm so far saya tak minat...yang paling saya sayang? adalah Nokia buruk saya..yang setia bersama kala saya susah time study dulu, yang setia menghubungkan saya dengan incik tunang saya sekarang dikala kami berjauhan dulu...inilah telepon kesayangan saya sebenarnya.

buktinya? bila apa2, saya akan capai kunci car dan Nokia buruk saya ni dulu...dan Nokia buruk ni adalah telefon rasmi saya..

ok sudah2 kau membebel Zatil di hari minggu ni.. ini cerita iPhone 5 ke cerita kau dan telefon buruk kau? ahahaha mana2 pon bolehla..

da..happy weekend readers semua!

moral: belilah telefon yang sesuai dengan diri kita ye kengkawan. jangan ikut2 trend sangat.


6 comments:

  1. Salam ukhuwah dan salam kenal. Terimakasih kerana meninggalkan jejak di blog saya. Semoga dapat berceloteh dan berkongsi cerita lagi.

    Senyum sokmo :)

    ReplyDelete
  2. @Dr Sam: thanks sudi melawat blog saya yang tak seberapa ni. i wish i'll be a famous doc blogger, like you

    ReplyDelete
  3. Mesti nak beli jugak la..... harga ntah berapa tak tau la :p

    ReplyDelete
  4. tu la pasal Dr. cepat sangat teknologi keluarkan benda baru. lg pun mereka takut di over take oleh kompeni lain

    dah leak iphone 5 ni,bukan rahsia lg

    ReplyDelete
  5. @tanakwagu: slalu leak kat bar..hihihi..ip4 pon leak kat bar jugak..

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA