be friend of mine..

Saturday, September 24, 2011

patient ku claim dia pengsan telan ubat cair..

salam.

ini ade satu kes.

yang buat mata ku membulat tanpa perlu rawatan pembedahan plastik.

kisah benar, seorang pesakit perempuan, umur dalam 20-an, dan mendapatkan pemeriksaan pergigian berkala.

pada suatu hari, patient ni datang nak berjumpa saya. menurutnye, dia sakit gigi yang amat dah..

saya check, owouhh ada bengkak dan kemerahan di gusinya jadi saya suruh makan ubat antibiotik saya prescribe nantinya.

tiba2, patient tu cakap, "doktor, kalau boleh saya tak nak ubat cair ye. saya allergi ubat cair"

saya terfikir sekejap, dalam hati, aihh dah tua macam ni, ada lagi ke doktor yang presribe ubat sirap cair kat dia ni???

" saya memang tak bagi ubat cair sebab cik bukan budak2 lagi..", saya senyum je even dia tak nampak saya kan pakai mask..

" ye ke doktor, last saya datang sini, saya dapat ubat cair, saya minum, terus pengsan..allergi la tu kot " dia sambung lagi..

saya terus check kad dia lagi..haihh tu kan ubat kumur yang diberi selepas rawatan scalling gigi??? tapi bukan saya la yang bagi time tu..

google


terbuntang bijik mata saye kot rasanya time tu. oMg!! patient saya minum ubat kumur????

tapi takkan takat pengsan je ? betul ke dia pengsan? bila tanya dia kata ubat tu manis. pas minum dia pengsan..haaa ye la tu ubat kumur ni maha dasat pahitnye ouukeyyy!

saya check kat depan..humpppp PSY rupanya...layan jelah doktor gigi wehhhhhhhh....


*psy = psiko
moral: pesakit dilayan sama rata, yang 'kureng' dilayan juga...-inilah yang saya cuba amalkan sentiasa. jika terkasar bahasa, itu datangnya dari pesakit tu sendiri, bukan dari saya..hahahaha...


3 comments:

  1. Another fact which a lot of people are interested in is the battery.
    On the other hand when you add a vertical grip and a second battery to
    selected camera design the cameras all of a sudden complete speedier.
    re photographing flowers, a captivating sunset, or your
    friends at the park, you can be confident that you.

    Here is my webpage; canon 6d

    ReplyDelete
  2. The only clicks that count toward the monthly totals come from web searches like
    Google or from visitors who have clicked on a laptop after visiting our "Notebook Database" or inside our forums.
    0 Ice Cream Sandwich is about to be released in Korea and Japan.
    This is not only handy for presenting you with updates
    all in one place but it also merges with all of your
    contacts and calendars that are stored within these accounts.


    Feel free to surf to my homepage - samsung galaxy s3

    ReplyDelete
  3. There are a great amount of channels to choose from including CNN, Amazon Instant Video,
    HBO GO, Crackle, MLS Game Day, music from Pandora, play games and more.
    You can get an excellent picture on your HDTV if you use a cheap progressive-scan DVD player with HD upconversion.
    Thus, Roku has been the favorite name when it comes to streaming players.

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA