be friend of mine..

Friday, October 28, 2011

10 sebab kenapa orang suka berzina?

assalamualaikum.

dah tengah malam kot. gian nak menulis sesuatu di blog. mujur Allah bagi 24 jam. dan adanya hari minggu untuk meluangkan masa buat aktiviti yang disukai (biarla mata dah nak roboh and bijik mata nak terkeluar dah ponn) huarhhh!! zzzzz

nowaday. kes buang baby dah makin extreme. apa barang main buang dalam tong sampah, dalam sungai?
orang sekarang leh buang dalam tangki pam toilet, dah leh tinggal tepi jalan cam tu aje dalam semak, nak hebat lagi, letak je kat taman2 mainan kononnya terlupa ada anak.

sebab apa dia lupa ada anak? sebab dia tak penah kawen. tu je la sebab nye. sebab dia tak kawen, baby tu tak de bapak yang sah, bapak tak sah pulak, sah2 lah lari tinggal dia tunggang langgang sorang2.

itulah, muda2 dah gatal nak kapel, nak pulak kapel ngan mat rempit, konon hebat. bukan maen sengsorang kembang lubang idung bile pakwe mat rempit datang jemput diorang balik kije ngan moto rempit nye. itu pon ayah diorang belikan. aku ade pakwe mat rempit, korang ade?

opss bukan golongan camni aje terlibat tau. yang kat U pon banyak, yang dah kerja pon ada. jadi cara menage nya berbeza lah.

yang nak cakap ni, kenapa orang suka berzina?
source from google
  1. sebab kepuasan tak terhingga bila dapat yang bukan hak kita. bak kata pepatah baru yang cik zatiel buat ni, "cheesecake kita pon ade yang sedap, chocolate cake kat kedai tu jugak yang kita idam2kan". 
  2. tak payah terikat komitmen. touch n go. mujur tak go to hell aje.
  3. sebab banyak kaedah pencegahan dan pengguguran. sediakan duit saja.
  4. tidak ada hukum yang ditakuti. cuba sesapa bagi tau, apa hukum berzina sekarang? penjara? sebat? or what?
  5. kurang penguatkuasaan. sebab orang sekarang suka amalkan, jaga tepi kain masing2.
  6. sebab tak payah bayar. yelah nak kawen mahal beb sekarang. kalu takde 40k, jangan mimpilah. itu paling kodi tu...menurut mereka...
  7. perasaan ingin tahu yang membuak2. nak tau camane rasanye ek..jangan lupa . "curiosity kills the cat"
  8. rasa hebat bila buat. trendy lah. sape yang masih dara dan teruna adalah jerkkk
  9. tidak ada kesetiaan....
  10. kerana ada yang sudi berbogel untuk duit dan buat video untuk panduan -thanks so much!
well, itu baru 10. ade berjuta trilion lagi. tapi tak muat pulak nak tulis

da~

10 comments:

  1. apabila zina berleluasa, maka manusia sebenarnya sedang membenarkan untuk azab Allah diturunkan kepadanya

    ReplyDelete
  2. nice entry...jumpa kat innit..selamat berkenalan :-)

    ReplyDelete
  3. @garaa; thanks...entry ngantuk hihihi. slmt kenal too

    ReplyDelete
  4. jangan lupa juga perasaan syoknyer melanggar undang undang...
    let it be undang undang manusia,
    undang undang tuhan,

    huh!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum

    Nice entry

    Nak cegah bala ini. kena sokong hukum allah. Iaitu HUDUD. hudud bukan sekadar potong tangan kepada pencuri

    Hudud bisa di gunakan kepada kes zina, murtad dan sebagainya

    Berdoa kepada Allah.. agar malaysia akan menggunakkan hudud sebagai hukum di malaysia

    Insha Allah

    jom baca sedkit mutiara ilmu:
    http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/ustaz-kazim-tanda-tanda-mendapat.html

    wallahualam

    May Allah Bless U

    ReplyDelete
  6. naim: lambat laun mungkin org akan sedar..tapi takut waktu tu dah terlambat...

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA