be friend of mine..

Saturday, October 29, 2011

nekad bunuh diri kerana sakit gigi...

salam..

ni lah 1st time dalam hidup dan sepanjang bergelar goktor pergigian, saya dengar berita macam ni.

ini pon secara tak sengaja terbaca di akhbar  KOMPAS dari Indonesia. seorang pelajar sekolah menengah rendah dah gantung diri sebab sakit gigi. aisey....

saya harap kes macam ni tak jadik lah kat Malaysia. kalau jadi, rasa malang dan tak ada gunanya saya jadi dentist. lainla kalau kemalangan berat, yang tak boleh diselamatkan lagi.

well, kita tahu, sakit gigi ni memang sakit. nyuuutttt nyuuuttt nye tu memang boleh buat orang rasa nak tumbuk muka sendiri, or rasa nak cabut sendiri je gigi time tu, dan cuba buat macam2 untuk hilangkan sakit.

paling malang lagi, dahla sakit, takut pulak jumpa doktor gigi..ish ish ish..baguslah, tahanlah sakit tu, biar bengkak.
lagi sedap boleh doktor toreh je bengkak tu kasi nanah keluarkan? baru hebat ... hahaha

source from google
korang kalau sakit, pergi aje ke klinik gigi. ada kerajaan punya, ada swasta...pilih aje.. pergi ambil ubat, makan sampai habis. pastu ikut apa doktor sarankan. jangan buat keputusan sendiri yang merugikan diri sendiri..dengar pilihan yang doktor beri, baru buat keputusan. ini tak, belum dengar lagi dan macam2... emergency pon ada buka 24 jam dengan doktor gigi stand by nye cuma so far tak delah orang call saya pukul 3 pagi semata2 tak tahan sakit gigi hihihihi..;p

sakit gigi ni orang kata sakit ke 2 paling sakit lepas sakit nak melahirkan anak. saya tak tahulah sebab belum pernah nak melahirkan anak hihihi..

banyak cara tau. klinik pon kerajaan kita buat dekat2 dengan penduduk tau. tak perlu bunuh diri segala. idup pon susah..mati pon lagi susah wooo...(pinjam kata apek dalam citer p ramlee "madu 3")

gudnite....muah u olsz

1 comment:

  1. Dah ada kes kat malaysia lelaki gantung diri kerana sakit gigi..

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA