be friend of mine..

Thursday, November 3, 2011

jadikan kereta sebagai rumah kedua..

salam.
entry saya kali ni bunyiknya macam orang lonely, kesepian ke? aha ha ha

saya duk update blog ni dalam car saya yang macho lagi seksi hoho..

sorila kalu saya taip asek tertinggal huruf 'a'. sebab ntahla lappy saya ni susahla pulak nak tekan huruf 'a'. takkan nak tekan ngan kaki kot nanti apa pandangan masyarakat kat saya.

saya suka buat car saya ni sebagai rumah ke2. ok ok istilah ke2 ni hanya tuk saya dan org macam saya yang takde banyak umah hahahaha...

may be korang ade patblas buah umah dah, korang leh sebut jadikan car sebagai umah ke 15. atau lebih bagos lagi, tak yah jadikan car sebagai rumah. pakai jela umah korang.

saya nak gak ade mende ni...

source from google

saya bila sampai di satu2 tempat keje, kalu awal lagi, hobi saya baring dalam car. saya jugak travel pegi keje ulang alik 110km sehari ok.

ok jadi ini caranya:

  • sediakan barang2 ringkas tapi berguna. charger hp mesti ada.
  • bedak badan kecik, cologne kecik, wet tissue
  • bantal kecik, bentuk kotak. sebab boleh buat peluk, buat bantal kepala, dan juga sebagai meja alas lappy macam saye
  • sedia sepasang baju, towel, dan bla2 kat boot belakang kot2 perlu.
  • tinted yang power.pasang yang kalis pecah. tak terlalu terang tak terlalu gelap, tuk keselesaan. gelap sangat tak selesa duk takut kat JPJ. lagi 1 bila ujan, tak berapa jelas penglihatan hoho
  • air mesti ada di belakang. wajib
ha...itu je selain keadaan car mesti fit, tayar cek selalu. alert signal yang car bagi kat kita. saya ni tak tau sangat pasal car. selalunya, sebelum ke mana2, saya paksa ayah atau adik laki saya cek kete. kalu mr tunang saya balik, dia la yang jadik mangsanya haha

well, ni hanya tuk berehat. kalu pempuan, jangan la tido malam2 dalam car. balik tido kat umah ye hihihi

No comments:

Post a Comment

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA