be friend of mine..

Sunday, November 20, 2011

tanggapan sebenar lelaki pada perempuan seksi.

salam.

kering tekak saya duk bagi ceramah hari ni. masuk kali ni pat kali saya ulang tayang cakap mende sama. saya patutnya record je saya yang sedang berceramah dan tayang..hummm tu yang sepatutnya...

hahaha dasar pemalas kau Zatiel! orang dah bagi gaji tuk kerja, bukan duk saje2 and cakap seolah2 banyak keje! ops~

korang ade terbaca tak suratkhabar baru hari ni? tajuknya 'Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri' lima peserta ratu cantik ingkar nasihat Jais? dalam Berita Harian. sehari sebelum tu, dah ada berita pasal diorang jugak, yang kena kaunseling aurat.

sorry to say la eh. saya memang kesian kat diorang ni. semestinya Islam lah sebab tu JAIS pi bagi nasihat. memang diorang ada hak even nak telanjang pon. tapi diorang ni tahu tak yang ORANG SEDANG CUBA JAGA MARUAH DIORANG? tapi kalau diorang sendiri nak jugak, sangat kesian lah.

lagi satu, ni tak baik dijadikan contoh tuk budak2 terutamanya yang kecik2 dan baru nak naik. dah cam gila pulak nak masuk pertandingan ratu cantik.

hallu..kecantikan tak perlu dipertandingkan. orang boleh judge sape lagi cantik. lagi satu barang cantik ni eksklusif. takde nak jojol jaja sana sini sampai orang muak tengok dan dah nampak biase2 aje..

dah le semangat gile nak masuk pertandingan ratu cantik, kalu menang tu kira berbaloi juga. ini kalah tah ke mana. kat Indonesia, perempuan Islam boleh masuk pertandingan ratu cantik tapi nampaknye dah jadi macam aktiviti tahunan pihak berkuasa bahagian Islam la pulak duk komplen pasal aurat peserta Islam.

tak malu ke pakai macam tu kat atas pentas, depan ribuan mata memandang? perempuankah kalau tiada perasaan malu? atau adakah mereka sangat hebat sebab mampu tahan malu? tapi dah kalah, memang tak berbaloi la tahan malu kan?

maknanya, tak delah cantik pon...seksi aje lebih..

balik pada tajuk. dulu saya kan selalu ulang alik naik kapal terbang. jadi, saya berjumpa dan berkawan dengan seorang anggota polis, insp Zul. dia ni dah jadi escort police saya pulak kat airport hahaha... ada sekali , tiba2 lalu sekumpulan stewardess dari company pe tah..ok dasat gak kot seksinye..

source from google

dan Insp Zul ni kata..." tak cantik pon, seksi aje lebih..rasa cun kot pakai macam tu. tersengih sana, sengih sini perasaan orang teruja tengok dia."

"tapi laki suka tengok kan.." pastu Insp Zul tu kata " ha , ah memang..sebab free..lagi satu laki yang tengok tu laki low class aje..laki yang high class, dia jeling tak sampai pon sebelah mata , tak heran, sebab dia leh dapat yang berbayar tuk tengok..cantik pulak tu..."

herkkkk??!! itulah... pemikiran lelaki...... jadi perempuan..awas!

moral: cepat2! semua pegi pakai baju. tak de duit, feel free to call me!

3 comments:

  1. "Feel free to call dr zatiel.." hikhikhik...
    Tu lah tak fahamkan napelah nak seksi-seksi sgt. Kite perempuan yg nengok ni pon malu. huhuhu~

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...aurat bagi wanita di sisi Allah SWT.bguslah ceramah zatiel nie...brkesan.tq zatiel.

    ReplyDelete
  3. ainul: ha ah la..kalu tade duit nak beli baju, takpe sy sanggup bg semampunya..asalkan tutup.
    kazie: ni kira ceramah eh?hihi

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA