be friend of mine..

Friday, December 23, 2011

10-1 risiko jadi blogger

salam. happy friday!

nowadays, ade blog ni kira 'keren' la bak kata orang Indonesia. ade gaya, cool. yeke?

ade sampai terobses nak dapatkan traffic yang super jam, sampai bikin entry yang ganas2.

kenapa nak ganas sangat? betulkah sebab kepuasan berkarya? atau nuffnang? itu tepuk dada, tersedak sendiri la eh.

source from google


bila kita dah wat cam *a*al kat orang, akibatnye? jom check

  1. kena saman. bukan takde. dah ade dah blogger kena saman. bukan sikit pulak tu. hati2 bila berkarya eh. nak tulis ape pandang kanan pandang kiri lah sket.
  2. kena maki. yang ni ramai yang kena kan? cakap baik kena maki, cakap jahat pon kena maki. eh camtu baik cakap jahat jelah!
  3. kena hentam. ni beza ngan kena maki tu. hentam ni, maksudnya kena pertikai dek orang selalu. sampai rase down and hilang kepercayaan diri lak. janganla camtu. kita mesti seteguh karang! ape kita cakap, pertahankan!
  4. kena kutuk. ni lain ngan kena maki. ni kat tempat lain, ade yang ngumpat. kata kita perasan glemerlah, guna populariti orang lain tuk femeskan blog lah, menyampah tengok dia duk promot blog dia lah.
  5. kena hacks. esok tetiba kena saman sebab kuar entry bukan2. padahal yang tulis tu sape tah. blog jual eskrim jadi blog jual dadah. amek ko.
  6. kena sakit mata. sebab duk ngadap skrin slalu pastu tak buat senaman mata.(yang pandang membentuk nombor 8 tu). muahaha.
  7. kena blogwalking. kalu tak, ko cakap ah sengsorang. len ah ko iklankan blog dalam suatkabar utusan 1 page penuh.
  8. kena marah dengan mak. sebab duk terperap dalam bilik update blog ngan blogwalking.
  9. kena buat entry. macam yang korang duk baca ni...mihihihi...nama pon blogger kan....

okeh..jadik korang sebagai blogger yang femes2 blake, hati-hatilah. lainlah blogger suam2 ujung kuku cam i.

cakap siang pandang2, cakap malam dengar2.

jangan sampai ade mak pak menteri ke artis ke komen kat entry u ols:

"see u in court"

:P owh no~~~

3 comments:

  1. I thinks its depends on what your share on your blog and by blogging, you occupy yourself, improve your writing skills and at the same time, meet many cyber friends.

    ReplyDelete
  2. Betul.tu dr. Zatiel.. kdg2 kena fikir metoi2 baru apdet. Hehehe...

    ReplyDelete
  3. readers: what i'm listing is, the risk. that u may brace/face or etc, in the blogging space.u may b/ never hav to face it. and, this is just an elaboration from the "think before u write" phrase. thanks for all comments. ^^

    AH: ha ah. siap ada yg label blogger ni wartawan takde insurans. mihihihi

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA