be friend of mine..

Thursday, December 22, 2011

petua mengikat suami / pasangan

salam. selamat hari khamis.

lama jugak tak pedulikan blog. saya sibuk nak2 dekat akhir tahun ni.

time ni lah nak buat laporan tahunan, time ni lah nak tutup itu ini, nak fikir nak bagi markah SKT kat staff, pulak lagi ade SBPA yang kononnya merunsingkan. ok ape SBPA ni? staff saya pon ok menerima. cuma kekurangan, pada yang senior la bila gajinya sama dengan yang junior. ala bukan yang senior sangat, yang beza 1 tahun je..

tapi, yang beza satu tahun ni, ade kenaikan pangkat tahunan. so macam saya, start SBPA ni, saya akan dapat gaji terus lompat 2 tingkat. junior satu tahun saya, di tingkat bawah. sama je?

well, saya tak tahulah kot2 lain untuk kementerian lain ye.

sebenarnya, lately ni banyak pulak saya dengar kes kecurangan suami dan pasangan kat FB saya. saya faham perasaan mereka. saya pernah juga kena dulu dengan ex-bf. memang sakit tapi sebulan je.

now, tunang saya, very loyal alhamdulillah. kadang, kita jangan terlalu meratapi nasib sebab Allah dah sediakan yang terbaik untuk kita.

source from google


1. Amalkan surah Yusoff, ayat 4 setiap kali selepas solat. selalu baca dan hembus pada suami. belai pipinya waktu dia tidur dah baca ayat ni dengan penuh kasih sayang. kalau suami berjauhan, baca dalam doa, dah bayangkan wajah suami.

2. Surah Thaha, ayat 39. insya Allah.

selain tu, sediakan makanan untuk suami. layan dia dengan lemah lembut. masak dengan penuh kasih sayang. jangan biarkan bibik, or mamak kat kedai yang layan suami.

basuh sendiri pakaian suami terutama pakaian dalam dia. tak boleh disentuh orang lain.

jangan bagi orang luar masuk bilik tidur, supaya roh dan aura kasih sayang berdua tidak diganggu.

okay, ni lah serba sedikit ilmu yang saya dapat dari pelbagai bacaan. semoga bermanfaat.

ingat, jangan pernah pakai ilmu hitam ke, pendamping ke untuk mengikat suami. nanti diri sendiri yang merana. wallahualam.

2 comments:

  1. Mekasih Dr. Zatil. Alhamdulillah kan...biarpan partner kite kerja dia lain daripada org lain....mereka masih setia... :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..semoga mereka betul2 setia. doakan selalu ye.^^

    ReplyDelete

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA