be friend of mine..

Wednesday, December 14, 2011

tips menyembuhkan mata rabun

asslamualaikum w.b.t dan hi!

saya tak ramai sangat patient hari ni. tapi sedang menunggu pendaftaran kehadiran ibu2 mengandung ke ceramah saya jap lagi. dikesempatan tu, saya duk berkongsi tips dengan customer di facebook.

boleh layari blogshop saya untuk sesiapa yang nak kurus ya. ^^. bukan kurus saja, yang ada masalah tidur dan letih juga boleh tengok.

http://slimdiet2sleeptime.blogspot.com/

tetiba saya tertengokla satu share dari kawan facebook saya. jadi admin asal saya pon tak pasti.

terima kasih sangat kepada penulis asalnya ye.

ini ditulisnya:
tips untuk menyembuhkan mata rabun. bolehla korang yang rabun ni amalkan ^^. selamat mencuba.

source from google

Sabda Nabi Muhammad s.a.w. "Barangsiapa yang ingin menyembuhkan kelemahan pandangannya (kabur/rabun) maka hendaklah dilakukan: • Memandang bulan pada awal bulan, jika tidak kelihatan atau terhalang oleh awan dan lain-lain hal, lakukan pada malam kedua, juga tidak dapat, cuba pada malam ketiga atau begitu seterusnya hingga nampak kelihatan bulan itu. • Apabila telah kelihatan, hendaklah ia menyapukan tangan kanannya kemata dengan membaca Al-Fatihah sebanyak 10 kali. • Sesudah itu mengucapkan pula sebanyak 7 kali doa ini: "Al-Fatihah itu menjadi ubat tiap-tiap penyakit dengan rahmat Mu ya Tuhan yang pengasih penyayang." • Lalu mengucapkan "Yaa Rabbi" sebanyak 5 kali. • Terakhir mengucapkan pula doa ini sebanyak 1 kali: "Ya Allah sembuhkanlah, Engkaulah yang menyembuhkan, Ya Allah sihatkanlah, Engkaulah yang menyihatkan".

insyaAllah...

6 comments:

thanks. i'll reply soon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN

PROGRAM PENURUNAN BERAR BADAN HEBAT & HANGAT DI PASARAN
SLIM DIET 2 DIJAMIN BERKESAN DAN DIINSURANS RM30JUTA